Роман Навроцький: Голова Тернопільської ОДА заслуговує на недовіру

Поділитися

Свободівець-депутат Тернопільської обласної ради Роман Навроцький вважає, що висловлення недовіри голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентинові Хоптяну має стати першим питанням наступного пленарного засідання 40-ої сесії Тернопільської обласної ради.

«Пан Хоптян щоразу вигадує нові й нові причини для пояснень своєї відсутности на сесії. Він як представник виконавчої гілки влади повинен відвідувати сесії обласної ради. Непоява на сесії – це неповага до депутатського корпусу обласної ради і безвідповідальне ставлення до господарки краю. Коли потрібно звітувати про стан виконання програми соціально-економічного розвитку, коли вирішують проблеми господарки краю, коли потрібно ухвалювати нові програми і є маса проблем, – голова Тернопільської ОДА уникає цього і ховається.

А, може, пан Хоптян настільки захопився передвиборчою кампанією до Верховної Ради, яку провадить його родина, що й забув – окрім Гусятина, ще є райони та села, котрі потребують підтримки обласної влади? Значну частину коштів чомусь вкладають якраз у ті райони, по котрих Хоптян і буде кандидатом у мажоритарному окрузі», – зазначив свободівець Роман Навроцький.

«Свою роботу пан Хоптян проводить здебільшого не як господарник, а як політик, котрий готується до виборів, підготовка яких розпочалася вже з початку року. Мені відома специфіка роботи «колишнього» комуніста і методи, що застосовуватимуть у передвиборчій кампанії. Він робив це в Підволочиському районі, коли був на посаді голови тамтешньої РДА. Тепер кращих своїх “вихованців” перетягнув до Тернополя, забезпечивши їх посадами, щоб ті показали результат в області на кшталт Підволочиського. Така поведінка насторожує. Його байдужості до питань, що їх виносять на пленарні засідання сесій Тернопільської обласної ради, не має меж. Неповага, зневажлива поведінка голови Тернопільської ОДА мають бути оцінені депутатським корпусом висловленням недовіри», – наголосив свободівець.

Зазначимо, що 18 серпня 2011 року під час чергового пленарного засідання сесії Тернопільської обласної ради за пропозицією депутата від ВО «Свобода» Володимира Стаюри до порядку денного сесії включили питання про висловлення недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації.

«На сесії розглядають стратегічні питання, зокрема, соціально-економічного розвитку, обласного бюджету. Хочу знову підняти питання відсутности голови ОДА на засіданнях обласної ради. Ми розуміємо, що він шукає причини, щоб їх не відвідувати. Тому моя пропозиція – висловити недовіру голові облдержадміністрації», – заявив свободівець Володимир Стаюра, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Історики з Тернопільщини виявили на старій карті обриси досі не відомого замку

Чин похорону о. Миколи Шаварина пройшов у Катедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі