Що робиться на дахах тернопільських будинків

Поділитися

Не кожен пересічний тернополянин дозволить собі полазити по дахах багатоповерхівок в спальних районах нашого міста. А виявляється, там є на що подивитись. Діяльність фірм, які займаються прокладанням кабелів (в основному, це інтернет-провайдери та представники кабельного телебачення) перейшла всяку межу. Розкидані дроти, будь-як прилаштовані коробки, хаотично зроблені діри в стінах – це те, що можна побачити на горищах та дахах звичайних тернопільських будинків (на фото).
Чи візьметься влада за наведення порядку, питання швидше риторичне. Для цього замало політичної волі. Мусить бути прийняте комплексне рішення, яким не лише впорядкують існуючі комунікаційні «шедеври», але і вироблять прозорі та єдині правила гри на цьому ринку.
Питання платності чи безкоштовності – теж дискусійне. Якою мати бути плата: з будинку чи квартири? Хто має платити, якою буде сума, чи не підвищаться через це тарифи для простих тернополян? Хто братиме кошти, якщо будинок переданий на баланс ОСББ, чи отримають кошти від операторів ринку ті, хто обслуговує будинок – ЖЕКівці?
Хоча практика показує, що там, де починається впорядкування якоїсь діяльності, завжди знайдуться ті, хто захоче «порулити». Тільки, чи вирулять? і чи дійсно правила гри будуть однаковими для всіх?

spravedlyvo@ukr.net

 

 

 

 

Василь Лило розказав усю правду про будівельний бізнес, хабарі і політику

Представники національно – патріотичних сил Тернопілля в рамках Комітету опору диктатурі вимагають припинення політичних репресій та справедливого правосуддя в Україні