Тернопільщина відзначає 25-літній ювілей з часу коли у Тернополі, вперше в Україні, було збудовано Співоче поле

Поділитися

«Фактично, цим було підтверджено давно відому істину, що саме Тернопільщина є потужним осередком культури, національно-патріотичного відродження, багатим на пісні, традиції та звичаї мистецьким дивокраєм», – сказав, звертаючись до учасників ювілейних святкувань, які розпочалися 20 серпня у Тернополі, голова ТОДА Валентин Хоптян.

Він також зазначив, що спорудження Співочого поля у нашому обласному центрі стало непересічною подією, адже саме тут проходили перше і п’яте республіканські свята народної творчості, фестивалі козацької пісні «Байда»,  молодіжні імпрези, тут відбувалися і відбуваються численні заходи національно-патріотичного та культурного спрямування.

 

Сьогодні Співоче поле є своєрідним символом талановитого і духовно багатого Тернопілля.

«То ж бажаю всім, хто причетний до його спорудження та діяльності й надалі вкладати у це вогнище культури не тільки свою працю, але й душу! – сказав голова обласної держадміністрації. – Продовжуйте дарувати людям радість і насолоду, несіть щиру пісню та проникливе слово до кожного спраглого серця, наповнюйте його високими і світлими почуттями. Примножуйте велич не лише нашого Надзбручанського краю, а всієї рідної України», повідомляє сайт ОДА.

Завершено газифікацію Теребовлянського району

Губернатор Тернопільщини отримав орден