Завершено газифікацію Теребовлянського району

Поділитися

На Тернопільщині підведено природній газ до трьох населених пунктів – Хмелівка, Стара Брикуля, Нова Брикуля. Таким чином завершено газифікацію Теребовлянського району.

Будівництво підвідного газопроводу, протяжністю 6,6 км, розпочали будувати в 2010 році. Вартість будівництва складає 1,057 млн. гривень.

Загалом, підведено газ до 322 житлових будинків.

На урочистому западенні газового факелу до с.Хмелівка, 20 серпня, прибули голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян та Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко, повідомляє сайт ОДА.

Керівник області привітав селян з нагоди такої визначної події.

«Напередодні Дня Незалежності ми завершили газифікацію Теребовлянського району. Кілька днів тому була стовідсотково газифікована Гусятинщина. Це свідчить про реалізацію принципу Президента України Віктора Януковича «Україна для людей». Саме для людей, для їхнього майбутнього,для майбутнього наших сіл та міст ми реалізовуємо такі як сьогодні соціальні проекти», – сказав Валентин Хоптян.

Голова ТОДА побажав мешканцям Хмелівки, Старої та Нової Брикулі достатку та добра, а також подарував місцевій школі мультимедійний проектор.

Міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко, який перебував із робочою поїздкою на Тернопільщині, передав громадянам привітання від керівництва Уряду.

«Приємно, що відбуваються такі цікаві та важливі події, адже запалення цього газового факелу є новою точкою відліку історії ваших населених пунктів. Підведення газу до домівок суттєво полегшить ваше життя, створить нові умови для розвитку сіл», – сказав О.Аніщенко.

На згадку про перебування Міністр подарував сільському фельдшерсько-акушерському пункту холодильну установку для зберігання медикаментів.

Тернополянин спробував тиждень прожити без пластику і целофану

Тернопільщина відзначає 25-літній ювілей з часу коли у Тернополі, вперше в Україні, було збудовано Співоче поле