1 вересня з 5.30 до 9 год. ранку в читальній залі науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбувалась трансляція телемосту з Технологічним університетом Таджикистану

Поділитися

1 вересня з 5.30 до 9 год. ранку в читальній залі науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбувалась трансляція телемосту з Технологічним університетом Таджикистану (м.Душанбе) у рамках подальшого розширення співпраці між Україною і Таджикистаном та з нагоди створення центру дистанційного навчання ТНТУ ім.І.Пулюя в Таджикистані.

 

Це перший створений в Таджикистані центр дистанційної освіти з українськими вищими навчальними закладами. Центр провадитиме навчання за бакалаврськими програмами за напрямками підготовки фахівців з менеджменту, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

 

У телемості Душанбе – Тернопіль прийняли участь: президент Республіки Таджикистан Емомалі Рахмон, міністр освіти Таджикистану Абдуджаббор Рахманов, ректор Технологічного університету Таджикистану Нуралі Шоєв, а також перший проректор ТНТУ ім.І.Пулюя Микола Митник і проректор з науково-педагогічної роботи ТНТУ ім.І.Пулюя Степан Дячук, які перебувають з робочою поїздкою в Таджикистані. У Тернополі, ТНТУ ім.І.Пулюя представляли: ректор університету, проф. Петро Ясній, декан факультету по роботі з іноземними студентами Богдан Ковалюк, декан факультету управління та бізнесу у виробництві Павло Дудкін, начальник відділу міжнародних зв’язків Валерій Лазарюк та студенти, в тому числі і з Таджикистану.

 

Під час телемосту для студентів новоствореного центру дистанційного навчання у Таджикистані завідувач кафедрою фізики ТНТУ ім.І.Пулюя Юрій Скоренький прочитав першу лекцію “Фізика у ХХІ столітті”.

У Тернополі відбудеться круглий стіл, який дасть відповідь чому телекомпанія ТV-4 не дали ліцензії на мовлення після 2015 року?

Українська гімназія вперше за свою історію отримала прапор міста