Банкова розглядає три варіанти зміни законодавства для звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко

Поділитися

 

Як пише ZN.UA, корекція законодавства – найбільш прийнятний спосіб для вирішення ситуації навколо Тимошенко, причому здійснюваний з подачі опозиції.

Наскільки відомо, підготовлено три відповідні законопроекти.

Перший (авторства Віктора Швеця і В’ячеслава Кириленка) передбачає вилучення з КК 365-ї статті, яка передбачає кримінальну відповідальність за перевищення влади або службових повноважень.

Другий проект, наскільки можна судити, з’явився з подачі соратників Арсенія Яценюка. Він пропонує вважати перевищення влади або службових повноважень правопорушенням, але не кримінальним, а лише адміністративним.

Нарешті, творці третього проекту (Іван Кириленко та Володимир Мойсик) рекомендують змінити суб’єктність. Тобто, не вилучати з КК 365 статтю, а підправити 364, уточнивши, хто саме підпадає під визначення “посадові особи”.

Відповідно до Закону “Про Кабінет міністрів”, члени уряду є не держслужбовцями, а політичними діячами. І за свої діяння, за логікою, повинні нести не кримінальну, а політичну відповідальність – якщо не зробили очевидного кримінального злочину.

На думку авторів цього (ймовірно, найбільш перспективного проекту) КК і закон про Кабмін необхідно привести у відповідність, позбавивши політичних діячів загрози кримінального переслідування за політичні діяння.

Саме цей документ сьогодні є предметом найбільш пильного вивчення Банкової, відзначає видання.

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що глава уряду Володимир Путін повинен стати кандидатом у президенти країни від партії “Єдина Росія”

Що спитали тернопільські студенти в Табачника?