Більше 4 мільйонів гривень перерахувало регіональне відділення Фонду Фонду держмайна по Тернопільській області до Державного бюджету України за 8 місяців 2011 року

Поділитися

Більше 4 мільйонів гривень перерахувало регіональне відділення Фонду Фонду держмайна по Тернопільській області до Державного бюджету України за 8 місяців 2011 року від приватизації та оренди державного майна. Зокрема, надійшло: від оренди – 3 млн. 122 тис. гривень, від приватизації – 924,7 тисячі гривень.

Станом на 1 вересня 2011 року у регіональному відділенні перебуває 372 договори оренди, укладені органом приватизації, та 39 договорів укладених державними підприємствами (установами).

З початку 2011 року регіональне відділення уклало 32 договори оренди державного майна, що дозволило збільшити щомісячні надходження від оренди. Зокрема, завдання серпня 2011 року було виконано  на 114 відсотків, до Державного бюджету перераховано  382 тисячі гривень, що на 47 тисяч гривень більше місячного завдання.

Колектив  регіонального відділення тримає на контролі всі договори, термін дії яких закінчується у найближчі місяці. Постійно готуються нові об’єкти для здачі в оренду,  під час перевірок виявляються випадки незаконної оренди та притягуються до відповідальності порушники чинного законодавства у сфері оренди державного майна. Важливою залишається робота з орендарями,  яка спрямована  на підвищення відповідальності орендарів щодо сплати орендної плати, збереження державного майна, іншого.

Як зазначив начальник регіонального відділення Михайло Шкільняк, цього року завдяки спланованій роботі колективу регіональне відділення виконує місячні завдання з оренди і, згідно прогнозів, виконає завдання року. Є певні успіхи у сфері приватизації. Цього року продано перший об’єкт із земельною ділянкою, а також об’єкт групи А та пакет акцій.

Зокрема, у серпні продано нежитлову будівлю адміністративного будинку (літ. А) площею 30 кв.м. (разом із земельною ділянкою), що знаходиться за адресою: вул. Колійова (Горького) 49, смт. Козова, Тернопільської області за 13290 гривень, що більше від початкової вартості.

За 19170 гривень продано на аукціоні  будівлю колишньої їдальні площею 185,6 кв.м., яка не увійшла до статутного капіталу ВАТ „Зоря” у процесі приватизації, але перебуває на його балансі та знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 64 а, с. Зарубинці, Збаразького району Тернопільської області.

19 вересня 2011 року – останній день прийому заяв для участі в аукціоні з продажу 2 об’єктів групи А  державної форми власності. До продажу на аукціоні, який запланований на  23 вересня 2011 року,  в РВ ФДМУ по Тернопільській області пропонується частина нежитлового будинку (побутового корпусу) площею 1611,4 кв.м., яка перебуває на балансі ВАТ “Українська тютюнова компанія” (знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 15, м. Монастирська). Початкова вартість продажу об’єкта знижене  на 30%  і з урахуванням ПДВ становить 538005,72 грн.

Другий об’єкт, який виставляється на продаж на цьому аукціоні – нежитлова будівля прохідної (літ. Г), площею 8,4 кв.м. (разом із земельною ділянкою) ( вул. Колійова   49, смт. Козова). Початкова вартість об’єкта знижена на 30% і з урахуванням ПДВ складає 3341 грн.

До кінця року РВ планує проведення аукціонів, на які будуть виставлені об’єкти державної форми власності, а також планує провести повторний конкурс з продажу пакета акцій ВАТ “Тернопільський радіозавод “Оріон”.

 

Лариса Шумило,

прес-секретар  РВ ФДМУ по Тернопільській області

Над релігійною святинею Тернопільщини нависла загроза стати об’єктом торгу

Махінації у Тернополі: екс-мера Заставного та його команду звинувачують