Голова обласної ради надіслав термінову телеграму Генеральному прокурору України Віктору Пшонці щодо бездіяльності Державної казначейської служби

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда зазначив у телеграмі, що на даний час у Тернопільській області склалася несприятлива ситуація  з  виконанням  місцевих бюджетів  за  видатками. Така інформація надходить до очільника обласної ради від керівників органів місцевого самоврядування та керівників бюджетних установ. «Починаючи з  вересня ц.р. територіальними органами  Державної казначейської служби в області не виконуються  доручення розпорядників коштів місцевих бюджетів на оплату видатків бюджетних установ при наявності  коштів на  рахунках.  Зокрема, 28  вересня  заявлені  до  оплати  зобов’язання   задоволено на 10,7 %, 29  вересня – на 37,8%.  Це  зумовлює  значне зростання кредиторської заборгованості бюджетних установ, комунальних підприємств, створює підґрунтя для застосування до них штрафних санкцій за невиконання  фінансових зобов’язань, в тому числі перед бюджетами різних рівнів  та державними цільовими фондами. Крім цього нависла загроза  незабезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ за вересень», – говориться у телеграмі.

Голова звернувся  до Генеральної прокуратури України з проханням  щодо вжиття заходів прокурорського реагування  для відновлення  касового  обслуговування  місцевих  бюджетів і у  повному обсязі.

Найкращі ліки від стресів та депресії – шоколад, м`ясо, сир та горіхи

Паскудство! На найменшу вулицю Тернополя виділили майже мільйон гривень