Головний комуніст Тернопілля розповів про свій план

Поділитися

Класова боротьба — це наука, яка формує соціалістичну свідомість. І обов’язок комуністів — допомогти трудящим оволодіти нею в історично короткий строк. Про це заявив, виступаючи на пленумі Тернопільського обласного комітету партії, перший секретар обкому Василь Паразінський.

У своєму виступі він, зокрема, розповів про те, як на Тернопільщині реалізується ряд загальнонаціональних партійних проектів.

“Партійний проект “Народний референдум” – інструмент суспільного тиску “знизу” на прийняття владою відповідних рішень, – наголосив перший секретар обкому. – Обласним комітетом у рамках підготовчого етапу проекту “Народний референдум” було проведено інформаційну кампанію по інформуванню населення щодо суті питань, які комуністи будуть виносити на референдум. Було розповсюджено весь тираж інформаційних буклетів “Народний референдум”, у газеті “Комуніст Тернопілля” розміщено матеріали по референдуму”.

За словами Василя Паразінського, на даний момент практично у всіх партійних комітетах ведеться робота груп по проведенню референдуму. Процес голосування відбувається у стаціонарних та пересувних пунктах голосування, партійні агітатори опитують громадян за місцем проживання.

“З проектом “Народний референдум” тісно пов’язаний проект “Реєстр виборців партії”, – повідомив Василь Паразінський. – Майже всі міські та районні комітети області відзвітували перед обласним комітетом щодо стану проведення першого етапу формування списків наших прихильників – виборців. Даний проект покликаний дати чіткий і зрозумілий портрет нашого виборця. Реєстр виборців партії повинен поповнюватися за рахунок виявлених під час проведення референдуму наших прихильників. Наявність списку дозволяє упорядкувати інформацію щодо кількості прихильників партії в регіоні/окрузі. Працюючи зі списками і, головне, з узагальненими даними по ним, можна отримати інформацію щодо загальної кількості потенційних виборців партії в регіоні/окрузі, їх соціального та вікового складу”.

На переконання першого секретаря Тернопільського обкому КПУ, “важливо, щоб депутати комуністи місцевих рад вели активну постійну роботу із своїми виборцями, домагалися реалізації партійної програми”. Цьому має слугувати проект “Громадський помічник”. Депутатами-комуністами у відповідних радах до роботи в рамках проекту залучаються помічники, які дієво допомагають їм виконувати свої функції щодо захисту прав людей та розвитку відповідних територій. Сформувати інститут громадських помічників повинні і депутати сільських та селищних рад.

За словами Василя Паразінського, “під час виконання кожної із цих програм необхідно добитися дотримання трьох умов:

– перше — злагодженості дій. У них зобов’язана брати участь уся партія — від ЦК до первинної організації, від депутатських фракцій до юридичних служб;

– друге — оперативності дій. Жодний замах панівного класу на права трудящих не повинен залишитися без нашої миттєвої реакції.

– третє — твердості й наступальності дій. Суспільство має бачити, що комуністи не імітують боротьбу проти капіталу, а ведуть її рішуче і послідовно!”

“Класова боротьба — це наука, яка формує соціалістичну свідомість. І обов’язок комуністів — допомогти трудящим оволодіти нею в історично короткий строк, вести їх за собою від економічних гасел — до політичних, від оборонних дій — до наступальних, від маленьких перемог над експлуататорами — до великих, – наголосив Василь Паразінський. – А для цього необхідно:

– по-перше, добитися, щоб кожний партійний комітет, кожна первинна вважали участь у класовій боротьбі завданням номер один;

– по-друге, ніколи не «ображатися» на трудящих за те, що вони не прагнуть активно виступати проти буржуазного гніту. Навпаки, завжди пам’ятати, що їх пасивність — це передусім наше недопрацювання. І шукати можливості для того, щоб виправити становище;

– по-третє, ні за яких умов не розглядати нашу участь у класовій боротьбі як засіб одержання додаткових голосів на виборах. Люди повинні бачити: ми відстоюємо їхні інтереси не для того, щоб вони допомогли нам пройти в парламент, а йдемо в парламент для того, щоб допомогти їм ефективніше відстоювати їх інтереси;

– по-четверте, налагодити оперативне одержання інформації буквально про кожен факт соціального протесту. Якщо секретар парткому не знає про страйк чи іншу акцію протесту буквально через годину після того, як акція почалася, виходить, цей товариш займає не своє місце!

– по-п’яте, не чекати, поки трудящі покличуть комуністів взяти участь у класовій, боротьбі , а самим іти до тих, хто вступив у сутичку з буржуазією й експлуататорською державою. До того ж йти з конкретними пропозиціями про допомогу, надаючи в їхнє розпорядження послуги наших депутатів, юристів, журналістів;

– по-шосте, усіма силами допомагати учасникам акцій соціального протесту добиватися виконання їх вимог — хай наймінімальніших і суто “економічних” – пояснювати їм, що завоювати собі гідне життя вони можуть тільки в політичній класовій боротьбі проти буржуазної держави”.

“І якщо нам удасться всього цього добитися, то це значить, що модернізація партії дала ті результати, на які ми очікуємо!” – підсумував Василь Паразінський, повідомили “Про все” у прес-службу партії

Сьогодні у Тернополі перебуває головний комуніст України Петро Симоненко

Тернопільські комуністи роблять ставку на … інтернет