Головний міліціонер області приймав людей у селі мера Тернополя

Поділитися

Керівник обласного управління внутрішніх справ Федір Бортняк днями провів особистий прийом жителів села Байківці  Тернопільського району. Люди зверталися до генерала з найрізноманітнішими проблемами та пропозиціями. Уважно вислухавши кожного, керівник дав конкретні доручення підлеглим. Їх виконання – на особливому контролі.
До начальника обласного управління на зустріч прийшла місцева пенсіонерка. Жінка, котра хворіє, раніше оббивала пороги різних владних інстанцій, але ніяк не могла добитися видачі їй нових документів замість втрачених. Самотня жителька села, не маючи свідоцтва про народження та паспорта, не отримує пенсії. Замкнуте коло вдалося розірвати. Тепер у пенсіонерки будуть необхідні документи.
Інша проблема, яка хвилює байківчан – крадіжки приватного майна з новобудов. Один з мабутніх новоселів поскаржився на непроханих нічних візитерів, які поцупили з його будинку опалювальний котел. Чоловіка хвилює, що крадії можуть навідатися ще раз. Голова села Анатолій Кулик у продовження теми звернувся до генерала з проханням, щоб місцевий дільничний інспектор обслуговував тільки село Байківці. Жителі села готові виділити для місцевого шерифа не тільки приміщення під офіс для прийому людей, а й допомогти з житлом та транспортом. Це дасть можливість ефективніше розкривати крадіжки, попереджувати інші злочини та правопорушення.
Людей, які цього дня прийшли на прийом, хвилювало, що місцеві любителі швидкої їзди гасають відремонтованими у селі вулицями та дорогами. Вирішення проблеми теж на контролі Федора Бортняка – обмежувачі швидкості руху, так звані “лежачі поліцейські”, найближчим часом будуть встановлені у найнебезпечніших місцях.
Робочий візит генерала у село продовжився участю у “круглому столі”, куди запросили керівників районної влади та правоохоронних структур. Йшлося про невирішені питання, пов’язані з діяльністю місцевих вартових правопорядку. Зокрема, присутні акцентували увагу на попередженні зловживань із земельними ресурсами, інших порушеннях закону, обговорили й питання покращення матеріально-технічного забезпечення Тернопільського райвідділу міліції. Відтак керівник обласного управління провів зустріч з особовим складом районного відділу внутрішніх справ.

П’ятеро жителів Тернопільщини зорганізували наркотичний бізнес

Дмитро Дікусар про Ірину Білик