П’ятеро жителів Тернопільщини зорганізували наркотичний бізнес

Поділитися

Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю викрили протиправну діяльність наркозграї, що займалася розповсюдженням наркотиків не тільки на Тернопіллі, а й в Донецькій, Одеській областях та в Криму.
За підозрою у вирощуванні нарковмісних рослин та виготовленні й реалізації наркотиків оперативники затримали п’ятьох раніше судимих осіб. Організатором угруповання виступив 39-річний тернополянин. Чоловік минулого року тільки звільнився з місць позбавлення волі й одразу взявся налагоджувати кримінальний бізнес. До спілки покликав подібних. А місцем, де зграя виготовляла дурман, стало помешкання співжительки організатора у селі Саранчуки Бережанського району.
Аби повністю забезпечувати «виробництво» сировиною, зловмисники взялися самі вирощувати маковиння. Сіяли цілі плантації у віддалених і недоступних для сторонніх місцях, обробляли їх, а урожай перетворювали на макову соломку чи ацетильований опій.
Як розповів начальник відділу управління боротьби з організованою злочинністю у Тернопільській області Василь Джиджора, між учасниками угруповання були чітко поділені ролі. Єдина жінка в зграї – співмешканка організатора займалася вирощуванням маковиння та варила наркоту. Двоє співучасників відповідали за постачання наркотиків на схід та південь країни, ще один активно займався розповсюдженням смертоносного товару на Тернопільщині. Словом, наркобізнес працював на повну, а зловмисники тільки встигали легалізовувати через банківські рахунки готівку.
Під час оперативно-розшукових заходів міліціонери зафіксували, як зловмисники реалізували наркотиків на суму сорок п’ять тисяч гривень. Легкі гроші так затьмарили розум наркоділкам, що ті геть втратили пильність і готові були реалізовувати наркотики ще більшими партіями.
У затриманих вилучено двадцять п’ять кілограмів макової соломки, двісті п’ятдесят грамів ацетильованого опію. Конфісковано також майно, здобуте на кошти, отримані злочинним шляхом – два автомобілі, сімнадцять мобільних телефонів, вісімнадцять тисяч гривень.

У Заліщиках укріплюють берег річки

Головний міліціонер області приймав людей у селі мера Тернополя