«Інше» Файне місто

Поділитися

15 вересня в арт галереї «Бункер Муз» відбулася презентація молодіжної ініціативи «Файне місто»(FM). Проект представлений «Школою громадської активності» на чолі зі студентським мером Романом Довгошиєю, депутатом Всеукраїнського студентського магістрату Дмитром Андрощуком і тренером «Центру політичних студій та аналітики» Іваном Омеляном.

 Це неполітичне утворення має «кардинально інші» погляди на розвиток молодіжного руху у Тернополі. Активними учасниками і координаторами «FM» є випускники ШГА, які мають досвід у організації успішних проектів. Саме тому у структурі молодіжної ініціативи передбачаються різні напрямки діяльності, а саме інтелектуальний, розважальний, освітній та інші.

Залучення активних студентів з усіх вузів Тернополя до співпраці – чи не найголовніша мета організаторів. Будучи учасником «FM», молодь зможе не лише запропонувати, а й реалізувати свої проекти. Тому сьогодні у кожному з вишів є координатор, який  допоможе усім бажаючим долучитися до громадського життя міста.

Витоки ідеї створення  молодіжної ініціативи «привезені» із цьогорічного мультифестивалю «Студрепубліка». На берегах Чорного моря  найактивніші студенти зі всієї України обмінювалися досвідом: « Почувши про хорошу підтримку молоді в інших регіонах, нам стало прикро за Тернопіль, – каже Дмитро Андрощук. – оскільки він по праву вважається саме студентським містом. Тож ми вирішили створити таку ініціативу, щоб нинішні і майбутні студенти змогли себе реалізувати у рамках нашого міста».

Усі починання у нашому суспільстві стикаються з когортою проблем, основною з яких є фінансування. Не виняток і молодіжна ініціатива, аджевід зовнішньої підтримки залежить рівно половина її життя. «Ключову роль і 50% успіху забезпечить нам не грошовий еквівалент, а саме бажання, яке присутнє в усіхучасників «FM»,- каже тренер Іван Омелян.

Тематичні вечірки, квест, дебати, обмін студентами з міст східних регіонів України і навіть серія тренінгів «openspace» – це ще не всі заходи для молоді, які найближчим часом організує «FM». Адже «Файне місто» – це та організація, яка змінить світогляд молодих громадян та оживить студентський рух нашого міста.

У Донецьку попросили вибачення у Бога за вибір недостойної влади

Соколівський сільський голова та бухгалтер “намутили” на 37 тисяч гривень