Соколівський сільський голова та бухгалтер “намутили” на 37 тисяч гривень

Поділитися

Працівниками МКРВ в Бучацькому та Монастириському районах у вересні поточного року завершено планову ревізію Соколівського сільського бюджету, якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 37,8 тис. грн, в тому числі тих, що призвели до втрат в сумі  30,6 тис. гривень.

Ревізією встановлено, що  внаслідок неврахування підняття розміру заробітної плати, що перевищував розмір суми індексації, працівниками недоотримано індексації грошових доходів на  загальну суму 13 тис. гривень.

Разом з тим, допущено зайве нарахування і виплату: індексації грошових доходів в сумі 1,5 тис. грн, матеріальної допомоги в сумі 3,2 тис. грн. та, як наслідок, зайво нараховано та перераховано внесків до державних цільових фондів в загальній сумі 1,7 тис. гривень.

Крім того, встановлено оплату за послуги з електропостачання, які фактично не надані на суму  майже 5 тис. гривень.

При виконанні ремонтно-будівельних робіт сільською зайво перераховано бюджетних коштів підрядникам, якими було завищено вартість виконаних робіт на загальну суму 5,9 тис гривень.       

Вжитими заходами забезпечено усунення  фінансових порушень, що призвели до втрат в загальній сумі 5,6 тис. гривень.

Також ревізією встановлено фінансових порушень, що не призвели до збитків, на суму 7 тис. грн, які усунуто в ході ревізії.

За допущені порушення на сільського голову та головного бухгалтера складено  протоколи про адміністративні правопорушення.

За наслідками проведеної ревізії поінформовано прокуратуру Бучацького району та Бучацьку районну державну адміністрацію.

Сільському голові надіслано вимоги щодо усунення фінансових порушень, за допущення порушень бюджетного законодавства ініційовано застосування фінансових санкцій, повідомили “Про все” у прес-службі КРУ  в Тернопільській області

«Інше» Файне місто

Невтішні результати сесії Тернопільської облради