Як на Лановеччині безробітні відроджують село

Поділитися

У Лановецькому районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Організація громадських робіт – один із засобів тимчасової зайнятості». 14 голів сільських рад району ознайомилися із практикою організації оплачуваних громадських робіт, які мають велике суспільно корисне значення.

Сільський голова села Великі Кусківці Валерій Власюк розповів, що вважає громадські роботи великою допомогою громаді, а співпрацю з районним центром зайнятості – запорукою розвитку соціальної інфраструктури сільських населених пунктів. Вже шостий рік поспіль Великокусковецька сільрада організовує громадські роботи для безробітних, які щороку залучаються до упорядкування та озеленення території села, ремонту об’єктів соціальної сфери.

«Для безробітних громадян такі роботи – це заробіток, трудові гарантії, майбутнє пенсійне забезпечення, а для громади  – суспільно важлива, корисна справа. Ми робитимемо усе можливе, щоб така практика в нас була і надалі», – зауважила голова Загірцівської сільської ради Любов Колиба. На території цієї ради організовувались роботи не лише з благоустрою та ремонту об’єктів соціальної сфери, а й  з відновлення внутрішньогосподарських каналів та споруд на меліоративних системах.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Олександра Голюк зазначила, що з початку року до оплачуваних громадських робіт на Лановеччині залучено 231 безробітного, в тому числі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття – 133 громадянина.

 

 

Михайло Ратушний: Якби Янукович почув критику діаспори — нічого страшного не було б Новообраний голова УВКР — про свої стосунки із владою, перші кроки на посаді та зачистку українства в Росії

Європейці розповіли тернополянам, що таке європейські дороги, або У Тернополі хороший асфальт на дорозі не валяється