На парламентських виборах на Тернопіллі Орест Муц заробить 18 “лимонів”?

Поділитися

У матеріалі Відверто про політику по-тернопільськи читач, який підписався як “вісник” залишив цікавий коментар. Ми не могли його оминути увагою. Публікуючи його,  очікуємо, що прес-служба Тернопільської обласної організації Партії Регіонів прокементує ситуацію чи у вигляді прес-реліза чи звичайного коментаря під цим дописом

Отож, з джерел з найближчого оточення голови Тернопільського регіонального відділення ПР Ореста Муца стало відомо, якими шляхами цей місцевий керівник партії від влади планує обдурити своє київське начальство з благородною метою набити власні кишені грішми.
Враховуючи те, що вся родина Ореста Муца займає чільне місце у виконавчих та представницьких органах Тернопільщини, він планує забезпечити їх участь на керівних посадах у виборчих комісіях на майбутніх виборах до Верховної Ради. Завдання стоять два – прохід самого Ореста Павловича у Верховну Раду по так званому «волинському регіону» Тернопільської області і зароблення копійчини.
На черговому зібранні «твердих» партійців Орест Муц довів до присутніх механізм такого збагачення. За його словами, до 20% виборців Західної України перебувають на заробітках за кордоном. На Тернопіллі налічується близько 200 тисяч заробітчан (20% від загальної кількості виборців). «Якщо попрацюємо, то київські гроші на вербовщиків і вербовку жителів області матимемо і за цих 200 тисяч. Навіть, якщо дадуть цього разу так само, як і на попередніх виборах, заробимо 36 «лимонів». Такі гроші на дорозі не валяються» – пряма мова Ореста Павловича. Половину з цієї суми піде авансом комусь з його криші серед керівництва ПР взамін на можливість безконтрольно «працювати» в комісіях і з вербовкою виборців. Мається на увазі без контролю з боку майбутнього голови регіонального осередку ПР, очільника Тернопільської ОДА Хоптяна. За словами Муца, той буде забезпечувати адмінресурс і кандидатів.
Іншим, дедалі сильнішим, заробітком Ореста Павловича стає збір так званих «вступних» з нових членів Партії Регіонів. Якщо після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах за такий вступ з тих, хто не хотів прощаватися з посадою за політичними мотивами, бралися символічні кошти в сумі 10000 гривень, то з травня цього року тарифи суттєво підвищилися – вступ для держслужбовця, посадовця сягає 5000 доларів; для бізнесмена ціна на такий «проїзний» на дорогах і в податковій сягає 20000 зеленими. Саме така політика Муца по відношенню до нових членів Партії Регіонів призвела до суттєвого зменшення напливу до її лав по області.
Не забуває Орест Павлович і про дах над головою і землю під ногами. Взамін за лобі перед керівництвом партії перед призначенням та за допомогу у формі пікетів у 2007 році під приміщенням ДПА області під час судів Олега Барчука зі своїм безпосереднім начальником, головою ДПА в Тернопільській області Мирославом Свистуном, теперішній очільник Заліщицької райадміністрації одразу після свого призначення зібрав усіх керівників сільськогосподарських підприємств району, а також найпотужніших підприємців і вимагав здати кошти для потреб обласного осередку Партії Регіонів в особі Ореста Муца. Було встановлено чіткі норми здачі зерна для с/г виробників – 15 тонн. Для підприємців сума готівки становила приблизно 10 тис. грн. Поруч села Добрівляни майже на березі Дністра та на території молодіжного парку м. Заліщики для членів родини Ореста Павловича виділено земельні ділянки для будівництва власних приватних будинків.

Як нардеп Орест Муц відпрацьовує довіру своїх виборців

Бережани Трофі 2011