Огляд матчів чемпіонату області з футболу

Поділитися

Сенсація сталася у Борщеві, де місцева команда розтрощила ФК “Тернопіль”. Серед інших результатів варто виділити перемогу “Чорткова” та протистояння у Підволочиську.

Південна зона:

“Борщів” – “Тернопіль” 5:2. Найголовніша подія туру сталася у Борщеві. Відсвяткувавши 555-річчя міста, борщівські футболісти вже наступного дня зробили приємний подарунок всім фанам своєї команди. Вдома “Борщів” розбив лідера південної зони – “Тернопіль”. Для тернополян поразка стала вже третьою у сезоні. До цього матчу здолати чинного чемпіона вдавалося лише “Дністру” та “Чорткову”. І от тепер настала черга “Борщева”.

Втім, поразка для тернополян не стала такою болючою. Команда вже розпочала підготовку до фінальної частини чемпіонату, а тому на полі грали в основному молоді та перспективні футболісти. Окреме слова варто сказати про саме футбольне поле. Враження від нього залишилося не найкраще. Одним словом команди грали фактично на городі.

Перший тайм не виявив сильнішого – 0:0. А от після перерви як тог кажуть – “прорвало”. Спершу двічі у воротах “Тернополя” розписалися борщівці. Згодом два голи Сергія Полянчука гру вирівняли, але ще три м’ячі від “Борщева” добили представників обласного центру.

“Марспирт” – “Колос” 5:1. Розлючений після поразки від “Тернополя”, “Марспирт” каменя на камені не залишив від бучацького “Колоса”. Поразка від команди спиртозаводу фактично залишила бучацьких футболістів на останній сходинці до кінця чемпіонату. Хоча все на свої місця розставить останній тур.

“Галичина” – “Дністер” 1:1, “Добровляни” – “Нива” 1:1. Для заліщицького “Дністра” та “Добровлян” наступила полоса нічиїх. У минулому турі команди у грі між собою переможця не виявили. Вгадайте, з яким рахунком завершився матч? У 17-му турі їх обох знову спіткала нічия. “Дністер” не зумів вивезти три очки із Монастириської, а “Добровляни” не змогли здолати теребовлянську “Ниву”.

“Зоря” – “Чортків” 2:4. У видовищному матчі ФК “Чортків” переміг хоростківську “Зорю”. Перемога дозволила чортківчанам за тур до завершення чемпіонату гарантувати собі місце у фінальному пулі. У останньому турі “Чортків” у дербі зійдеться в битві із “Марспиртом”. Для обох команд цей матч фактично формальність. Але є одне “але” – на кону будуть “золоті очки”.

Північна зона:

“Збараж” – “Козова” 6:3. Багатим на голи виявився поєдинок у Збаражі. Місцева однойменна команда наразі веде боротьбу за четверте місце, а тому старається грати на перемогу у кожному матчі та здобувати очки, які зараз на вагу золота. Поки команду від бажаної четвірки відділяє лише одне очко. У матчі із Козовою фактично питання про переможця не виникало, втім навіть аутсайдер “Козова” змогла забити “Збаражу” аж три голи, на що отримала аж шість!

“Агро-Збруч” – “Галич” 2:3. Допоки один збаразький колектив фестивалив вдома – інший на виїзді. “Галич” у захоплюючому матчі здолав підволочиський “Агро-Збруч”. Після поразки команда із під волочиська не втратила надій потрапити до фіналу. Втім, для цього доведеться обіграти “Поділля”, яке наразі застовпило за собою четверту сходинку.

“Ланівці” – “Шумськ” 4:0. Між собою зустрілися два представники нижньої частини турнірної таблиці. Обидва колективи вже давно втратили надії на вихід до фіналу, а відтак у очному протистоянні захищали честь свого міста. З цією задачею краще впоралися “Ланівці”. “Шумську” ж потрібно багато працювати, аби добитися серйозніших результатів.

“Буревісник” – “Зборів” 2:1. Вже другий тур поспіль ФК “Зборів” поступається на останніх хвилинах. Так було у матчі проти “Агро-Збруча”, так сталося і у Кременці. Господарі поля розпочали активніше і вже через 15 хвилин відкрили рахунок. У центрі поля “обрізався” хтось із гравців “Зборова” і м’яч потрапив до нападника “Буревісника” Романа Клака. Футболіст на грані офсайду прийняв м’яч та вийшов на побачення із голкіпером. Все що залишалося нападнику це влучити у сітку воріт – що він і зробив. Вже через кілька хвилин після голу, кременецька команда могла забити вдруге, але нападник гостей на простріл зліва не встиг. Наступна атака вже могла принести корись зборівчанам. Втім, футболіст “Зборова” влучив у сітку воріт із зовнішнього боку. Ближче до завершення першого тайму гості зрівняли рахунок, зусиллями Нечая, який ціною травми у верховій боротьбі завдав влучного удару по воротах.

Як не дивно, у другому таймі домінували аутсайдери чемпіонату – “Зборів”. Втім, на завершальній стадії гостям багато чого не вдавалося. Гра в основному проходила у центральній частині поля практично до завершення гри. І, здавалося, що рахунок так і залишиться нічийним. Та все ж прокляття останніх хвилин для “Зборова” продовжилося. Після вкидання з ауту м’яч потрапив до господарів. Хтось із гравців “Буревісника” виконав діагональ із середини поля, а там красивим ударом з льоту ворота “Зборова” вразив все той же Роман Клак. До завершення гри “Буревісник” втратив ще один стовідсотковий момент. Проте у тому епізоді оплески заслужив захисник зборівського колективу Череватий. Він виніс круглого із лінії воріт.

“Нива” – “Поділля” -/+. Матч не відбувся з вини підгаєцької команди. “Поділля” на “халяву” здобуло три очки, повідомляє sports.te.ua

“Ниві” зарахували технічну поразку

Аграрні економісти Тернополя і україни проведуть спільні інтернет-конференції