Пенсіонер облив себе бензином та підпалив

Поділитися

55-річний пенсіонер з селища Великого Любеня Городоцького району під стінами Львівської ОДА намагався вчинити акт самоспалення. Пан Роман облив себе бензином і скористався запальничкою. Потенційного самогубцю кинулися рятувати працівники охорони облдержадміністрації та водій.
Через півгодини після отримання травм пацієнта доставили до реанімаційного відділення Львівської міської клінічної лікарні №8. За словами лікаря-комбустіолога Тараса Думанського, який приймав та оперував хворого, чоловік перебував у стані опікового шоку, але свідомість його не полишила. Пенсіонер розповів медикам, що таким чином протестував проти Пенсійного фонду, який не перерахував йому належних коштів, повідомляє “Високий замок”

У пана Романа діагностували 40% опіків найважчих 3 та 4 ступенів. Особливо постраждали верхні кінцівки, спина та стегна: вочевидь, він вилив бензин собі на спину. Лікарі провели операцію на кистях обох рук: зробили фасіотомію (некомічний розтин) та декомпресійні розтини для покращення кровообігу. Ситуацію ускладнює те, що пацієнт багато років потерпає від онкологічного захворювання – лімфоми, тобто пухлини крові. Супутня патологія ускладнює перебіг опікової недуги. До пана Романа навідувалися психіатри, щоб визначити психічний стан його здоров’я, але внаслідок дії седативних препаратів наразі це зробити неможливо. Медики стверджують, що при поступленні пенсіонер справляв враження адекватної людини й чітко пояснив, чому зважився на страшний крок. Сусіди постраждалого також відгукуються про нього як про нормальну, приємну в спілкуванні людину.

Наразі стан пана Романа стабілізувався. Він постійно потребує знеболювальних препаратів, тому перебуває у стані медикаментозного сну. Меди-ки сподіваються, що пацієнт виживе.

Кореспондент  намагалася з’ясувати у Пенсійному фонді, які проблеми спіткали пана Романа. Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду у Львівській області Руслана Іванкова відмовилася від коментарів та зазначила, що розмір пенсії постраждалого – персональні дані. На її думку, установа не має жодного відношення до акту самоспалення.

30 вересня на сесії міськради створять комунальне підприємство «Футбольний клуб «Тернопіль»

Другого президентського терміну в Януковича не буде