По ТВі покажуть родзинку Тернопілля

Поділитися

Побачити красу України за 21-у програму звучить досить незвично, проте сьогодні вітчизняному глядачеві надається така унікальна можливість. Неперевершені замки, стійкі фортеці та чудернацькі палаци зовсім по-новому відкриються перед відвідувачами : з 10 вересня о 20-00 на каналі ТВі стартував цикл передач «7 чудес України з Миколою Томенком».

Зйомки розпочалися на початку літа і тривають ще й досі. Знімальна група на чолі з ведучим Миколою Томенком об’їздили найпотаємніші куточки України в пошуках нових історій, які б дозволили зовсім з інакшого ракурсу поглянути на багату українську культуру: тут віднайшлися і фантастичні легенди, і раніше недоступні широкому загалу факти.

 

Родзинкою телепередач стане те, що творчій групі вдалося потрапити безпосередньо в «серце» туристичних об’єктів, керівництво яких не скупилося на час та зусилля, щоб якнайкраще презентувати свої «дітища». До об’єктиву телевізійної камери потрапляли закриті підземні печери, унікальні колекції та секрети, до яких звичайному відвідувачу зась.

 

Під час роботою над програмами її учасники не раз отримували можливість вийти за рамки телевізійного процесу. Наприклад, коли проходили зйомки в Меджибожі, то усій знімальній групі випала можливість взяти участь у місцевому фестивалі, а працюючи над матеріалами в Качанівці журналістів навіть на весілля запросили. Саме в цьому селі знаходиться легендарна «цукрова доріжка», яку, до речі, було відновлено завдяки Миколі Томенку. Існує повір’я, що на ті пари, які нею пройдуться, чекає солодке подружнє життя

 

А вже цієї суботи глядач побачить черговий результат роботи професіоналів, але поза увагою камер все ж залишилася важка робота, яка не переривалася ні в день, ні вночі. Другим туристичним об’єктом, про який дізнається вся Україна, стане одне з найгероїчніших місць Тернопільщини – Збаразький замок, де свого часу відбувалися масштабні історичні події.

 

До уваги українців канал ТВі та ідейний натхненник усього проекту Микола Томенко протягом трьох місяців представлять 21-го фіналіста акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

 

Тут варто нагадати,  що загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році. Тоді, за результатами акції країна визначила «7 історико-архітектурних чудес України». Вже за рік відбувся другий етап акції – «7 природних чудес України».

 

Зараз триває третій етап акції – «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

22 серпня серед 138 претендентів з усіх областей України експерти обрали 21 фіналіста: 7 найкращих замків, 7 найкращих фортець та 7 найкращих палаців.

 

За умовами конкурсу, остаточних переможців акції буде визначено шляхом експертного та Інтернет-голосування (50/50).

 

Триватиме голосування до 1 грудня 2011 року, а  обрати власну сімку переможців та віддати за них свій голос можна на офіційному сайті акції http://7chudes.in.ua.

Що робив предстоятель Української Автокефальної Православної церкви Митрополит Київський і всієї України Мефодій на Буковині

Максим Кіндрук у Тернополі презентує нову книгу