Податкова міліція Тернопільщини – на сторожі економічних інтересів держави?

Поділитися

Заступник начальника УПМ – начальник штабу УПМ ДПА в Тернопільській області Олег Дяків провів прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації, на якій розповів проосновні результати роботи податкової міліції області. Наочно, за допомогою слайдів, журналісти мали змогу ознайомитись із резонансними справами з ухилення від оподаткування, які викрили працівники податкової міліції області.

Зокрема, за січень-серпень 2011 року співробітниками управління податкової міліції ДПА в Тернопільській області викрито 54 злочини у сфері оподаткування, з яких 85,2% – тяжкі та особливо тяжкі. За порушеними кримінальними справами встановлено 10,5 млн. грн. збитків, з яких вже відшкодовано 5,1 млн. грн., накладено арешт на майно на суму 15,2 млн. грн. По 22 виявлених злочинах направлено до суду кримінальні справи, 18 з яких – тяжкі.

Крім того, припинено діяльність 14 підпільних цехів по виробництву товарів народного споживання, 5 з яких нелегально виробляли алкогольну продукцію. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальні цінності на 5,8 млн. грн., в тому числі на 3,6 млн. грн. підакцизних товарів.

Попереджено 12 фактів необґрунтовано заявленого відшкодування ПДВ на суму 3,6 млн. грн., за фактами формування податкового кредиту з ПДВ порушено 9 кримінальних справ.

Загалом працівниками підрозділів податкової міліції області за 8 місяців цього року забезпечено 15,5 млн. грн. надходжень до бюджету.

Олег Іларійович у своїй розповіді також зауважив, що при здійсненні своєї діяльності суб’єкти господарювання, як правило, використовують найману працю громадян. Однак, ще трапляються випадки, коли трудові відносини з найманими працедавцем працівниками офіційно не оформляються, а відрахування до відповідних фондів не здійснюються. Внаслідок цього, наймані працівники позбавляються свого законного права на нормований робочий день, оплату праці, щорічну оплачувану відпуску, пенсійне забезпечення в похилому віці, а у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, – на матеріальну допомогу тощо. Співробітниками податкової міліції ДПА в області проводиться комплекс заходів щодо недопущення виплати зарплат „в конвертах”, а також проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) необлікованою готівкою.

11 років без Гонгадзе. Чи стало безпечніше працювати журналістам?

Свято української кухні відбулося у збаразькій школі