Портрет Йосипа Сліпого – у кожну тернопільську школу

Поділитися

Таку ініціативу греко-католицьких священників підтримала тернопільська міська влада. Освітні заклади міста вже отримали портрети українського кардинала, який народився на Тернопільщині. Це одна з тих постатей української історії, без яких не було б Незалежної України. Він пережив найсуворіші випробування – 18 років тюрми, сибірських концтаборів і заслань. Але це не зламало його дух. Він став зразком для наслідування всього українського народу. І він був прикладом для цілого світу, як представник нації, яка бореться навіть тоді, коли всі вже втратили надію.
Марія Гуцан, директор Тернопільського навчально-виховного комплексу:

– Портрет патріарха Йосипа Сліпого повинен бути в кожному закладі, ми пишаємося ним, ми вивчаємо його біографію, це людина не тільки духовна, це розумна, толерантна людина, яка надзвичайно багато зробила для нашої держави.
Нагадаємо, що з початку нового навчального року почав функціонувати Тернопільський навчально-виховний комплекс “Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого” на базі СШ № 12 , але управління освіти на цьому зупинятись не збирається. Так, за словами начальника міського управління освіти Ольги Похиляк, в Тернополі найближчим часом також планують створити дошкільний християнський заклад, а в школах міста запровадити спецкурси християнського спрямування.

Лілія Куленич

Дожилися, “Повстанська Ватра 2011 – УНІЖ” – ВКонтакте

«… Схаменіться! Будьте люди, бо лихо вам буде…»