Тернопільські «КОДуни» більше піаряться, ніж пропонують реальні дії із зрозумілим планом

Поділитися

Вчора відбулось засідання тернопільського КОДу – Комітету опору диктатурі. На жаль, нічого дієвого “провідники” КОДу сказати не могли. Принаймні, у першій п’ятці виступаючих, нового журналісти не почули. Було б краще, якби слово надали спочатку представникам з районів, громадських організацій. А так обласні партійці в чергове «забалакали» проблему.


Традиційно, вів засідання депутат облради Степан Барна. Він встановив “правила гри”. Першим надав слово голові облради Кайді. Про що говорив «свободівець», можна побачити на відео. Виступ його був нікудишній, якщо порівняти з ідеями і настроями представників районів, яких “маринували” всю зустріч, і аж коли розійшлося більшість журналістів, надали їм слово.  Згодом, на розмові без преси, “чорнобільці” і ветерани сказали своє “фе” організаторам засідання. Люди зрозуміли, що їх використали як масовку.

Після свого виступу голова облради чим тільки не займався за столом: і жартував-фліртував з представницею УНП – своєю підлеглою по комунальному туристичному центру Ларисою Римар, говорив по-телефону, шукав якісь папірці по кишенях і відверто нудьгував. Все це можна періодично побачити на відео.
Другою виступила представниця УНП.  Переповідати її “мантри” не має сенсу, бо можна побачити на відео. Посидівши кілька хвилин для «ока» , головна туристка Тернопілля покинула рухівський зал  засідання, прихопивши з собою журналістку тернопільського телеканалу ТВ-4. А дійсно, що ж там ще робити «телевізійникам», коли представник Української народної партії покинув засідання.

Що говорили інші учасники засідання – дивіться засідання. Там вони й представлялись. До речі, з Чортківщини приїхав і мав слово брат Степана Барни. Який свого часу «накостиляв» голові Чортківської райдержадміністрації.

29 вересня о 12 годині відбудеться пікет  Тернопільської ОДА.

Проте вже нині по запрошення-оголошеннях різних партій Тернополя можна судити, що як не було між цими політ утвореннями єдності, так і не має. Чергове пустодзвінство.

Проте, партійці думають по іншому. Пропонумо вашій увазі прес-реліз однієї з партій, яку нещодавно покинув облголова, екс-мер Тернополя Роман Заставний.

КОД: «Діймо!»

Поки націю джипами не передусили…

Комітет опору диктатурі підняв ряд важливих питань на прес-конференції 27 вересня. Як проінформував депутат облради Степан Барна, вона відбувалась у форматі круглого столу і на ній було порушено теми позбавлення соціальних виплат афганців і чорнобильців, вилучення Почаївської лаври з «Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації», «мовного проекту» Ківалова-Колесніченка, вилучення з підручників історії тем боротьби українського народу за незалежність, питання продажу землі. Серед запрошених представників політсил та громадських організацій, що входять до КОДу, були також постраждалі представники соціально незахищених груп.

Окрім того, на круглому столі вкотре нагадали про запланований пікет облдержадміністрації, що має відбутися 29 вересня о 12.00.

 

До вашої уваги найцікавіші фрагменти діалогів:

Степан Барна, депутат облради:

– 29 вересня ми закликаємо усіх небайдужих під стіни ОДА на пікет. Кажуть, що в голови обласної державної адміністрації 30 числа якраз день народження. Але наш пікет жодним чином не буде приурочений до свята губернатора…

Петро Гринчишин, «Фронт Змін»:

– Ми маємо закликати своїх прихильників, своїх активістів, просто рядових людей прийти на цей мітинг, проявити свою громадянську позицію. Також їм треба запросити чорнобильців, афганців, пенсіонерів – усіх, хто може прийти захистити свої права. А ми маємо їм гарантувати спокій і безпеку на місці.

Лариса Римар, УНП:

– Гарний адмірал, чи, скажімо, головнокомандуючий, для того щоб щось здобувати, ніколи не починає воювати на всіх фронтах. Ми відкрили «газовий фронт» з Росією, демократично-правовий з Європою, і фронт з власним народом, відбираючи у нього соціальні можливості.

Володимир Чепига, представник страйкового комітету Чорткова:

– Причиною невдоволення пенсіонерів є те, що й так мізерні пенсії ще обрізали. Парадоксально звучить: ми владу вибирали, вона повинна була нас захищати, а нині з нею судимось. І не за маєтки, не за великі гроші і навіть не за честь. А за копійки. У нас, пенсіонерів, вимога одна: щоб нам повернули наші копієчні доплати. Кажуть, в бюджеті нема грошей. А нема тільки тому, що є офшори, острови, пентхаузи по цілій планеті і світське життя. Нам же мають збільшити пенсію на 10-20 гривень – на три пляшки пива. Залишилось тільки одне – бунт. І якщо нам зараз кажуть, що ми хулігани, то я кажу: громадський бунт це не лише наше право по Конституції, коли поставлена на карту держава Україна і нація, бо націю джипами передусять, – бунт це й наш святий обов’язок.

Руслан Кулик, «Українська платформа»:

– Влада наступає на незалежність. І я думаю, що політичні партії, громадські організації Тернопільщини все-таки скажуть своє слово 29 числа під стінами обласної адміністрації. І я думаю, що саме це буде початком дійсно громадського руху, який почнеться з Тернопільшини.

Василь Когут, заступник голови правління обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану:

– Вимоги – це зняття з розгляду законопроекту 9127 про зняття пільг з найбільш захищених верств населення, в яку входять 16 категорій. Проти цього виступили 28 організацій ветеранських з усієї України.

Принагідно хочемо нагадати, що до Комітету опору диктатури входять:

ТОО ВО «Батьківщина»

ТОО «Народна самооборона»

ТОО «За Україну!»

ТОО ВО «Свобода»

ТОО Українська народна партія

ТОО «Громадянська позиція»

ТОО «Фронт Змін»

ТОО «Народний рух України»

Обласне товариство «Політичних в`язнів та репресованих»

«Українська народна рада»

ТОО «Українська платформа»

ТОО МО ОУН (д)

Прес-служба партії «За Україну!».

 

 

Янукович потрапив у «Сімпсони»?

Як тернопільські письменники святкували 40-річчя спілки Станіслава