У Тернополі буряк подешевшав на 40%, морква – 39%, цибуля – 35%

Поділитися

На споживчому ринку Тернопільської області в серпні 2011р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,4%. Найбільше (на 21,2%) подешевшали овочі, у т.ч. буряк – на 40,8%, морква – на 39,1%, цибуля – на 35,6%, огірки – на 31,0%,  картопля – на 28,8%, капуста на – 27,1%. Крім того, на 12,9% подешевшали фрукти, на 0,7% – молоко, сир та яйця, на 0,4% – риба та рибопродукти. Водночас на 2,3–0,5% подорожчали м’ясо та м’ясопродукти, олія та жири, інші продукти харчування, повідомили “Про все” в обласному управлінні статистики.

Зростання цін на алкогольні напої та тютюнові вироби на 0,8% пов’язане з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,2%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,3%.

У сфері охорони здоров’я  ціни знизилися на 0,1%, передусім, за рахунок здешевлення фармацевтичної продукції на 0,4%.

На 0,3% та 0,1% зросли ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку, поточне утримання житла та на транспорті.

Духовна рада Тернополя прийняла рішення демонтувати культові споруди в парку Національного відродження

Як з продуктами на Тернопільщині?