У Тернополі водії в районі ринку їздитимуть по-новому, стихійні торговці матимуть законний ринок

Поділитися

У Тернополі на ділянці дороги Живова-Оболоня-Шептицького з 3 жовтня 2011 діятиме нова схема руху транспорту. Відтепер на Живова та Шептицького рух буде двостороннім, на Оболоня залишиться одностороннім.

Аби забезпечити пропускну здатність вулиці, з Живова забрали парковки з ділянки навпроти автовокзалу – від початку вулиці Оболоня до виїзду з ринку. Однак залишили парковку на 11 машиномісць по цій же стороні вулиці від виїзду з ринку до вул. Шептицького. Транспорт тут, як повідомили у відділі технагляду міськради, розміщуватиметься паралельно до тротуару. Як і раніше, діятиме парковка для маршруток зі сторони автостанції.

По-новому їздитимуть водії відтепер і по Шептицького. Рух тут зроблять двостороннім завдяки тому, що перемістять стихійну торгівлю на узаконений ринок – навпроти приміської автостанції.

«Стихійна торгівля, постійні затори в районі ринку – проблеми, які роками чекали свого вирішення. Вулиця Оболоня нерозривно зв’язана з вулицею Живова, Шептицького та Острозького. Тут часто були затори. До мене надходило ряд звернень від тернополян, щоб влада вирішила цю проблему. Тому рух на Живова і Шептицького буде двостороннім, що дозволить розвантажити не лише ці вулиці, а й прилеглі дороги. Торговців по вулиці Шептицького, які уже протягом багатьох років здійснюють тут свою діяльність незаконно, переселимо на міський комунальний ринок. Для цього рішенням сесії міської ради виділено земельну ділянку навпроти старої автостанції. Таким чином ми розв’яжемо дві проблеми – подолаємо торгівлю на асфальті і створимо належні умови для пересування водіїв та пішоходів на Шептицького», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Раніше на території сучасного комунального ринку знаходилась автостоянка Тернопільської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів. Для них міська влада зробила нову стоянку. Вона знаходиться на відстані 300 метрів від попередньої і вміщає 500 транспортних засобів, повідомляє сайт міської ради.

Частину шляхопроводу на Микулинецькій перекриють для ремонту

Поспішайте стати волонтером: зможете побувати на всіх матчах Євро-2012