У відповіді на депутатське звернення Василя Деревляного, в прокуратурі Тернопільської області забрехалися?

Поділитися


Реагуючи на депутатське звернення народного депутата України Василя Деревляного, щодо рекету з боку представників влади проти керівників сільськогосподарських підприємств і фермерів Тернопільщини, Прокуратура та СБУ області дали кардинально різні відповіді.

«До мене надійшла інформація, що з ініціативи голів Теребовлянської, Борщівської та інших районних адміністрацій поставлено завдання кожному керівнику сільськогосподарського підприємства і фермеру сплатити по 50 гривень за кожен гектар землі. Якщо хтось має 1000 га, то повинен заплатити 50 тисяч гривень. Але беруть також зерном. Вантажівки приїжджають одразу на тік», – пояснив ситуацію та причину підготовки своїх депутатськи звернень до правоохоронних структур Василь Деревляний.

На думку народного депутата, у такий спосіб формується резервний фонд, який потім використовуватиметься у виборчій компанії партією влади.

Згідно результатів розслідування, керівництво СБУ визнало, що представники влади окремих районів області дійсно зверталися до керівників сільськогосподарських підприємств за так званими, як йдеться у відповіді на депутатське звернення: «добровільними безкорисливими пожертвами у приблизному розрахунку по 50 гривень з одного гектара землі». Підтверджується, у відповіді СБУ, сам факт існування спеціально створених фондів при адміністраціях районів, куди мають спрямовуватися ці кошти.

В свою чергу Прокуратура області від цієї історії «відхрестилася», давши відповідь, що результати перевірки заперечують існування фондів, а також, будь-які вимагання чи прохання грошей у сільгоспвиробників зі сторони представників влади.

Народний депутат переконаний, що така відповідь Прокуратури свідчить про неповноту проведеної за його зверненням перевірки, або ж про надання завідома неправдивої інформації.

Оскільки відповіді силових структур Тернопільщини настільки різняться, Василь Деревляний направив своє депутатське звернення до Генпрокуратури України з вимогою провести ретельну перевірку та зупинити порушення законодавства і притягнути винних до відповідальності, повідомили “Про все” у прес-службі місцевої Батьківщини.

12 вересня 5 вулиць Тернополя будуть без світла

«Лише ідея створення єдиної помісної української церкви може об’єднати державу» – Іван Стойко