«Лише ідея створення єдиної помісної української церкви може об’єднати державу» – Іван Стойко

Поділитися

9 вересня з трибуни Верховної Ради  виступив народний депутат України з Тернопільщини Іван Стойко. У виступі нардепа прозвучала гостра критика  на поданий 6 вересня цього року до парламенту депутатами провладної більшості Бутом та Шенцевим законопроекту під номером 9105 «Про Перелік пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації». На думку пана Стойка,  пропонується відкрити шлях до приватизації духовного центру всесвітнього масштабу Почаївської Лаври , розміщеного на теренах Тернопільської області Московському патріархату, таким чином  сприяючи тотальному  омосковщенню українського народу та нищенню всього українського.

«Ще в 2003 році Лавру за рішенням Кабміну Януковича по- єзуїтськи виключили зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника , а відтак передали в оренду  чомусь не київському, а московському патріархату  до 2052 року,»- зазначив у виступі Іван Михайлович.

Народний депутат України зробив висновок, що «після горезвісного «харківського пакту» , який дав зелене світло дислокації флоту іноземної держави на території України, кабальних газових угод  з Росією, чинна влада взяла курс на нищення українських святинь та почала вести тотальний наступ на українську духовність.

Місце з’яви Божої Матері – Український  Почаїв перетворюється в осередок антиукраїнства, міжконфесійної неприязні,  розбрату та протистояння на Тернопільщині, та й зрештою в усій Україні.»

«Апетити Кремля ростуть з кожним днем, а чинна державна влада, дискримінуючи інші релігійні конфесії, надає перевагу одній – московському патріархату, таким чином грубо дестабілізуючи не лише релігійну а й політичну ситуацію в Україні, провокуючи вибух громадянської непокори ,»-зазначив Іван Стойко.

Депутат Верховної Ради вважає даний законопроект таким, що суперечить не тільки волі виборців Тернопільщини і всієї України, а й таким, який ставить під загрозу національну безпеку нашої держави у питаннях духовності, релігії та культури, веде до позбавлення української нації права на свої культові споруди, реліквії.

У своєму виступі на засіданні Верховної Ради України Стойко І.М. звернувся до голови Верховної Ради України з пропозицією не включати даний законопроект до порядку денного засідань, так як він є недопустимим для розгляду у парламенті та таким, який може завдати значної шкоди українській державі та українському народові, принести розбрат та протистояння.

Іван Стойко закликав народних обранців зважити на думку своїх виборців і жити та творити під гаслом «Бог і Україна понад усе», повідомили «Про все» у прес-службі народного депутата України Івана Стойка

У відповіді на депутатське звернення Василя Деревляного, в прокуратурі Тернопільської області забрехалися?

У Тернополі найбільше читають Василя Шкляра