У Зарваниці відбудеться Всеукраїнське військове паломництво

Поділитися

17-18 вересня у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця,що на Тернопільщині відбудеться Всеукраїнське військове паломництво під гаслом “До Бога – через Батьківщину”.

У військовому паломництві виявили бажання взяти участь військовослужбовці з’єднань і військових частин Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил та члени їхніх родин з усіх регіонів держави, а також представники інших військових формувань України.

Під час паломництва заплановано молебень у парафіяльній Церкві, урочистий хід учасників до Скульптури Матері Божої, Хресна Дорога, похід зі свічками та Архієрейська Божественна Літургія.

Крім того, відбудеться панахида за тими військовослужбовцями Збройних Сил України, які загинули під час виконання службового обов’язку та в операціях з підтримки миру на територіях інших країн.

У паломництві також візьмуть участь військові музиканти. За словами заступника начальника Тернопільського гарнізону з виховної роботи підполковника Володимира Сімончука, вони виконуватимуть духовний репертуар та церковні пісні.

–Зокрема, оркестр Тернопільського гарнізону виконуватиме духовний гімн Миколи Лисенка “Боже Великий, Єдиний”, пісні “Зарваницька Божа Мати”, “О Всепітая Царице” та інші духовні твори, – повідомив підполковник Володимир Сімончук.

Також музичний супровід здійснюватиме Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України.

Довідка.Зарваниця, де знаходиться Марійський духовний центр, – село у Теребовлянському районі Тернопільської області.

Зарваниця – величний Марійський центр Західного Поділля – віками була для українського народу форпостом християнської віри і джерелом життєдайної сили. За народними переказами, це місце стало надійним притулком для християнства під час лиховісного смерчу монголів.

У 1240 році, коли дощенту був зруйнований Київ, одному з київських монахів, який чудом врятувався від ворожої навали і опинився на галицькому Поділлі, явилася Діва Марія, яка привела його до джерела, де він зміг омити свої поранені ноги. Рани моментально зажили. На цьому місці він встановив хрест, а згодом біля джерела збудував каплицю. Почувши про чудо, сюди почали приходити люди і поселятися. З роками у затишному місці з’явилися монастир і селянські поселення.

За років незалежності України у Зарваниці проводяться всенародні масові прощі.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Піар по-добкінськи

Яку творчість підтримує тернопільська влада?