Валентин Хоптян передав тернопільським гімназистам комп’ютеризовану лабораторну станцію для вивчення фізики

Поділитися

Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян  передав у дарунок Тернопільській Українській гімназії ім. І.Франка оновлений клас фізики із найсучаснішим обладннянням Nova5000.

«Дорогі учні! Вам випала нагода навчатися одному з кращих навчальних закладів нашого краю –  Тернопільській українській гімназії імені Івана Франка, – зазначив керівник області. – До нового навчального року, за сприяння обласної державної адміністрації, для гімназії придбано 5 сучасних мобільних електронних навчально-наукових лабораторій для кабінету фізики, проведено суттєвий ремонт навчального приміщення та спортивного майданчика. Тобто створено всі умови для успішного навчання та всебічного розвитку».

Nova5000 – це сучасна універсальна комп’ютеризована лабораторна станція, спеціально створена для вивчення природничих наук у навчальних закладах:  Це унікальне поєднання комп’ютера та реєстратора даних в одному пристрої з можливістю одночасного підключення від 8 до 65 спеціальних датчиків. Спеціалізоване програмне забезпечення дозволяє здійснити збір та обробку даних, презентацію результатів та підготовку звітів з використанням мультимедійних засобів.

Вартість такого сучасного “класу фізики” – 350 тис. грн. У ньому зможуть працювати як учні так і викладачі за допомогою нових технічних засобів. В області на сьогоднійній час два таких класи – у Підволочиській та  Тернопільській гімназіях.

Голова облдержадміністрації урочисто перерізав стрічку  з нагоди відкриття навчального класу.

Як зазначила вчитель фізики Галина Ремез: «Дякуємо голові обласної державної адміністрації Валентину Хоптяну за такий подарунок. Такі класи є дуже необхідні, адже тепер учні нашої гімназії змужуть вчитися на найсучаснішому обладнанні».

Олексій Кайда подарував за власні кошти комп’ютер учителям та учням тернопільської школи №15?

Все про 1 вересня на Тернопіллі