Влада забрала пільги у незахищених верств населення

Поділитися

Продовжуючи грабувати українців, антинародна влада демонструє неймовірну швидкість та злагодженість дій. Про це говорить прийняття в першому читанні законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» (реєстраційний номер 9127). Влада не лише в черговий раз знехтувала правами громадян, а й оминула встановлену процедуру в законотворчій діяльності. Так, згідно з відомостями офіційного веб-сайту Верховної Ради України, в парламенті запропонований Кабміном проект Закону зареєстрований 9 вересня 2011 року. І, як не дивно, цього ж дня депутати його розглянули під час сесійного засідання.

На перший погляд, даний нормативно-правовий акт вкрай необхідний державі. Однак у прикінцевих та перехідних положеннях парламентарі скасовують цілу низку пільг незахищеним верствам населення, передбачених іншими законами. Зміни повинні набрати чинності вже з 1 січня наступного року. Представники депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» не віддали жодного голосу за ганебний закон. У той же час нардепи Полянчич та Каськів, які асоціюються із Тернопільщиною, підтримали ініціативу уряду. До речі, останній ще й не гребує сумісництвом депутатської діяльності із роботою в органах виконавчої влади.

Найбільше від рук Тігіпка-Азарова постраждали чорнобильці. Уряд та парламентська більшість вважають, що досить з них користуватися пільгами. Починаючи з наступного року, громадяни, віднесені до І та ІІ категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, не зможуть скористатись щорічним безоплатним санаторно-курортним лікуванням. Ті ж, хто віднесений до ІІІ та ІV категорії, пільговими путівками також щороку вже не користуватимуться. Не буде путівок і для постраждалих дітей. Також депутати відбирають грошову допомогу на дітей-чорнобильців у розмірі 50 відсотків мінімальної заробітної плати та щомісячні виплати в розмірі мінімальної зарплатні на кожну дитину-інваліда в сім’ї постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Обділеними залишились і студенти-чорнобильці. З ініціативи Кабінету Міністрів України для них скасовується гарантована виплата стипендії, підвищеної на 100 відсотків. Згідно з проголосованими змінами, відтепер не буде щомісячної грошової допомоги громадянам, які проживають чи працюють на територіях радіоактивного забруднення, що виплачувалась за місцем роботи, а пенсіонерам – органами, які виплачують пенсію. Позбудуться одноразових компенсацій, щорічної допомоги на оздоровлення та щомісячних додаткових пенсій й учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами. Відтепер Азаров регулюватиме усі виплати чорнобильцям у ручному режимі. Захоче – дасть, захоче – «зекономить».

Подібна ситуація і з учасниками бойових дій та особами, прирівняними до них. Громадяни, які користувались пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть забути про них. Безоплатне санаторно-курортне лікування тепер не буде щорічним, а разова грошова допомога, яка мала б виплачуватись учасникам бойових дій щорічно до 5 травня, також буде залежати від Азарова. Таким чином, влада потішила ветеранів червоним прапором і, врешті, забрала пільги.

Позбулися пільг також і гірники та діти війни. Навіть працівники прокуратури та міліції, які так ревно служать Януковичу, тепер теж не будуть мати знижок на користування комунальними послугами.

Що ж стосується народних депутатів України, суддів та урядовців, то тут без змін. Собі пільги вони все таки залишили.

З 26 неповнолітніх безробітних – працевлаштовано аж одного

У Тернополі нова ініціатива – «Файне місто»