Владика Василій Семенюк освятив церкву у селі Бзовиця Залозецького деканату

Поділитися

Чин освячення храму Успення Пресвятої Богородиці владика здійснив 27 вересня на празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Архиєрей освятив також престіл, проскомидійник та тетрапод. На Архиєрейській Літургії з єпископом співслужили ректор Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого о. Іван Римар, декан Залозецький о. Миколай Бобровський, настоятель храму о. Степан Зубко та понад 10 священиків єпархії. Вірні поклонялися мощам св. Івана Хрестителя, які з нагоди празника перебували у храмі.

У проповіді владика говорив про значення Хреста Господнього в історії спасіння, розповів декілька життєвих історій про особливу ласку зцілення завдяки розп’яттю хреста. “Хрест – знаряддя проти бісів, зброя проти гріха, меч, яким Христос переміг змія, світло всього всесвіту. Через хрест Церква має життєдайну силу та веде людей до Божого Царства”.

Єпископ уділив дияконські свячення піддиякону Володимиру Наконечному, випускникові Тернопільської духовної семінарії, та під диякону Назарію Вербовському, випускникові Львівської духовної семінарії.

По завершенні Літургії преосвященний Василій благословив парафіян мощами св. Івана Хрестителя та помазав кожного олійкою благословенною на мощах. Вкінці відбувалося освячення води.

прес-служба єпархії

 

Додаток

Проскомидійник (жертовник) – стіл для здійснення Проскомидії, що знаходиться ліворуч від престолу. На жертовнику зберігається святий посуд до його використання на Літургії.

Тетрапод – невисокий чотирикутний церковний стіл, який установлюють посередині храму вірних для здійснення Таїнств Хрещення та Шлюбу, різноманітних освячень.

Відомий тернопільський поет та громадсько-політичний діяч Михайло Левицький сьогодні отримав грамоту обласної ради та відзнаку «20 років Незалежності України»

Надал відзначив отця Ореста Павліського