Восени до армії призвуть 630 тернополян

Поділитися

Під час осінньої призовної кампанії з Тернопільщини до лав Збройних Сил та інших військових формувань України буде призвано 630 юнаків. Про це напередодні старту осіннього призову, який триватиме з 1 жовтня по 30 листопада, повідомив Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк.

 

За його словами восени призову на строкову військову службу підлягають придатні за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на відстрочку згідно діючого законодавства, або втратили його на момент призову.

 

– Загалом на строкову службу до лав Збройних Сил України призвемо 485 осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 110 та Державної спеціальної служби транспорту – 35. З тих, хто буде призваний до лав Збройних Сил України, проходитимуть службу у Сухопутних військах 260 юнаків, у Повітряних Силах – 98, Військово-Морських Силах – 53 і у частинах центрального підпорядкування – 54 особи, – повідомив полковник Олег Довгалюк.

 

Він також зазначив, що у військових комісаріатах області впродовж вересня проводилося всебічне вивчення призовників, їхній медичний огляд та заходи військово-технічної орієнтації. Крім того, обласний військовий комісар зауважив, що термін проходження строкової військової служби не змінився та становить 12 місяців для осіб з середньою й професійно-технічною освітою і 9 місяців – для осіб із повною вищою освітою.

 

Планується, що урочисті проводи призовників з обласного збірного пункту Тернопільського облвійськкомату відбудуться вже 6 жовтня. На них, окрім батьків та рідних, проводжатимуть новобранців до армії перші особи обласної державної адміністрації та представники духовенства.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Інтернет-газета “Про все” та український дім “Перемога” розпочинають кіноконкурс

Нічні ліхтарики у Тернополі