Земельна афера у Тернополі! Освітяни Тернополя не можуть взяти клаптика землі із виділених 13 гектарів

Поділитися

8 квітня на сесії Тернопільської міської ради було виділено 13 гектарів землі (вулиця Микулинецька, 116) для потреб мешканців міста. 11 квітня на прес-конференції міський голова Сергій Надал  заявив, що тернополяни можуть писати заяви на отримання земельної ділянки.

13 гектарів землі від міської ради отримало садово-городнє товариство «Калиновий цвіт».

Педагоги п’ятої тернопільської школи вирішили скористатись нагодою. Проте, написавши заяви до міської ради, вони отримали відписку. Зрушити ситуацію з місця за пів року їм так і не вдалося.

В офіційних відповідях педагогам елітної  тернопільської школи№5 начальник управління земельних ресурсів В. Кібляр пропонує звернутися безпосередньо до садового товариства «Калиновий цвіт», яке розташоване на проспекті Степана Бандери,36. У відповідях тернополянам, які бажають отримати земельну ділянку, йдеться, що «Калиновий цвіт» не виготовив проект відведення земельної ділянки. Більше того, остаточна площа земельної ділянки, яка буде надана товариству – не встановлена, детальний план забудови – не розроблено, а кількість садових ділянок – не встановлено.

«Про все» вирішила спробувати зв’язатись з керівником «Калинового цвіту». За  адресою  «Калинового цвіту», яку офіційно надає пан Кібляр, знаходиться тернопільський таксопарк. Ми зателефонували за вказаним паном Кібляром номером телефону. Однак й там взяла трубка секретарка керівника таксопарку.

Вона нічим конкретним допомогти не змогла. Лише записала  наші координати. За словами педагогів, які з квітня місяця оббивають пороги товариства, вони так і не змогли застати жодного разу керівника садово-городнього товариства. Коли мали відбутись збори товариства і до таксопарку прийшло кілька десятків освітян, людям повідомили, що керівник «Калинового цвіту» на лікарняному і збори переносяться. Коли вони відбудуться – буде повідомлено додатково. З тих пір минуло декілька місяців.

У людей склалось враження, що це земельна афера, яку прикривають на найвищому рівні у Тернопільській міській раді.

«Про все» очікує на коментарі від керівництва «Калинового цвіту» та міської ради.

За вісім місяців 2011 року до депутатів Козівської районної ради за матеріальною допомогою звернулось 86 жителі Козівського району

У Тернополі відбудеться прем’єра документального фільму «Сутінки цивілізації»