Бережанський районний центр зайнятості провів для безробітних семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції

Поділитися

Мета заходу – оцінити переваги та недоліки роботи за кордоном, проінформувати про реалії нелегального працевлаштування.

«На сьогодні трудова міграція – це глобальне явище, яке має і позитивні, і негативні наслідки залежно від того, наскільки процес міграції є узаконеним», – зазначила спеціаліст РЦЗ Ірина Васенко.

У ході семінару було обговорено причини виїзду жінок за кордон, особливості працевлаштування поза межами України.

Головний спеціаліст районного центру соціальних служб у справах дітей, сім’ї та молоді Мар’яна Жебрацька акцентувала увагу присутніх на негативних наслідках закордонних заробітків. Вона, зокрема, сказала, що найпоширенішою проблемою, з якою українці можуть зіткнутися за кордоном, – горезвісна торгівля людьми. Враховуючи ці небезпеки, в багатьох країнах почали продумувати особливі заходи порятунку жінок, які опинилися в скрутному становищі.

Учасники заходу переглянули відеофільм про поневіряння наших співвітчизників „У пошуках долі”, отримали тематичні буклети та листівки як від  центру зайнятості, так і від центру соціальних служб у справах дітей, сім’ї та молоді.

 

У Тернополі відбудеться круглий стіл на тему: «Рівень молодіжного безробіття та шляхи його подолання: регіональний вимір»

Як у Тернополі будуть “гріти” тротуари (фото)