Більше 6 мільйонів гривень інвестицій внесено в об’єкти приватизації Тернопільщини з початку цього року

Поділитися

20 перевірок виконання умов договорів, які знаходяться на контролі РВ ФДМУ по Тернопільській області, здійснено за 9 місяців 2011 року. За цей період покупці внесли в придбані об’єкти 6 мільйонів 142,7 тис. грн. інвестицій, які не були передбачені договорами купівлі-продажу.
Станом на 01.10.2011 в регіональному відділенні на контролі перебувало 20 договорів купівлі-продажу. У розрізі груп об’єктів здійснювались перевірки: об’єктів малої приватизації – 10, об’єктів незавершеного будівництва – 9, пакетів акцій – 1.
Позитивно, що у добудову об’єктів незавершеного будівництва із загальної суми покупцями було інвестовано 6 мільйонів 117,4 тис. грн., а в об’єкти малої приватизації внесено – 25,3 тис. грн.
У зв’язку із виконанням покупцями зобов’язань у повному обсязі 5 договорів купівлі-продажу за цей період зняті з контролю за актами підсумкових перевірок. Один із них – незавершене будівництво банно-прального комбінату у Копиченцях, яке реконструйоване під побутово-торговий комплекс. Лише за цей рік на завершення будівництва в об’єкт внесено 317 тисяч гривень
Встановлено, що більшість нових власників умови договорів виконують належним чином. Проте, було виявлено і об’єкти, де договірні зобов’язання з тих чи інших причин не виконуються або виконуються не в повній мірі. Найчастіше виникають проблеми з власниками окремих недобудов у тій частині договірних умов, що стосується своєчасного завершення будівництва та введення об’єктів в експлуатацію.
На контролі знаходиться 1 договір купівлі-продажу, яким передбачено збереження 4 робочих місць протягом 10 років, і ця вимога новим власником виконується.
Протягом 9-ти місяців 2011 року регіональним відділенням здійснювався постійний контроль та моніторинг стану виконання умов договорів купівлі-продажу об’єктів приватизації. Для здійснення контролю за виконанням зобов’язань по об’єктах незавершеного будівництва до перевірок залучались представники органів місцевого самоврядування.

Прес-служба РВ ФДМУ по Тернопільській області

“Свободівці” на Тернопільщині саботують Євро-2012

На Тернопільщині спалахне епідемія кору у 2012 році