Гречані справи йдуть на покращення

Поділитися

Гречка дешевшає. Причина – перевиробництво цієї культури в масштабах України. А Тернопілля цьогоріч зібрало взагалі рекордний врожай гречки.  Саме тому, обласна влада переконана – невдовзі кілограм гречаної крупи можна буде купити менш, ніж за 7 гривень. Так, для прикладу, в  одній із мереж супермаркетів крупа від тернопільського виробника “Екор”, що раніше коштувала 13 гривень 99 копійок, потім 11 гривень 49 копійок, тепер вартує вже 10 гривень 67 копійок за кілограм.

Начальник управління агропромрозвитку Тернопільської ОДА Андрій Хома прогнозує, що далі ціни поступово знижуватимуться: «Ми зібрали 18 тисяч тонн гречки проти 7,5 в минулому році. Це на 10 тисяч тонн більше. Закупівельна ціна Аграрного фонду знизилася від 6750 до 4 тисяч. Тому, я думаю, що вже зовсім скоро роздрібна ціна кілограмової гречки впаде до позначки 7, а той 6.50 гривень».

В магазинах Тернополя сьогодні ж її можна купити за дуже різними цінами – від тринадцяти гривень за кілограм до, якщо добре пошукати, менше, як за дев’ять гривень. В обласному управлінні агропромрозвитку кажуть,що держава закупівельні ціни на гречку від аграріїв знижує, відтак і в магазинах гречана крупа невдовзі стане значно дешевшою.

Лілія Куленич

А ви вже отримали листа від Леді Ю?

Якось та й воно буде…