Хто отримав дотацію з державного бюджету замість здавачів молока та м’яса?

Поділитися

Відповідно до звернень правоохоронних органів фахівці контрольно-ревізійного управління перевірили окремі переробні підприємства області, які проводили в 2010 році заготівлю молока та м’яса в живій вазі.

Ревізіями встановлено ряд порушень затвердженого Урядом порядку нарахування, виплати і використання дотації сільськогосподарським товаровиробникам за поставлені ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, що призвело до того, що фізичні особи – здавачі молока та м’яса не отримали понад півмільйона гривень, виділених їм з державного бюджету.

Так,  переробні підприємства проводили виплату дотації фізичним особам  за здане ними молоко не через касу підприємства, а через уповноважених осіб, які без будь-якого документального підтвердження передавали дані кошти заготівельникам молока для подальшої виплати фізичним особам.

Однак, проведеним в ході ревізій опитуванням на предмет отримання готівки, окремі заготівельники, а також фізичні особи не підтвердили факт отримання коштів. Також ревізорами зафіксовані випадки, коли виплата дотації проводилась померлим особам, або особам, які не проживали на відповідній території.

Крім цього особи, які проводили збір молока та м’яса в живій вазі у населення не перебували в трудових відносинах з переробними підприємствами. Матеріали ревізій направлено у правоохоронні органи, повідомили  “Про все” прес-служба КРУ в Тернопільській області

Що хочуть у Тернополі від Фонду держмайна?

Тимошенко засуджено на 7 років!