Історична місія Української повстанської армії. Бачення з Тернополя

Поділитися

У відділі міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки  функціонує книжкова виставка «Історична місія Української повстанської армії».

У першому розділі «Історія нескорених» запропоновано книги, у яких містяться документи з колишніх таємних архівів: зібрання творів у трьох томах С. Бандери, Голови Революційного проводу Організації українських націоналістів, та двотомне видання Р. Шухевича, Головного командира Української повстанської армії. Ці праці розраховані на всіх, хто цікавиться історією українського національного руху ХХ століття.

У другому розділі «…І бурею битва гриміла» представлено літературу, присвячену діяльності УПА. Це, зокрема, монографії, проілюстровані великою кількістю унікальних фотографій, з документами та свідченнями учасників визвольної боротьби, що допоможе читачам побачити цілісну картину повстанського руху, зрозуміти його місце та роль в українській і світовій історії, а також художні твори, у яких змальовано звитягу повстанців: «Солодка Даруся» М. Матіос, «Залишенець» В. Шкляра, «Музей покинутих секретів» О. Забужко, «Заметіль» Р. Купчинського.

 

Новий твір Оксани Забужко в Тернополі

У Тернополі зайнялись біотехнологіями