Янукович втрачає рейтинг навіть швидше за Ющенка

Поділитися

Рейтинг Віктора Януковича падає швидше, ніж губив свою популярність його попередник Віктор Ющенко.

Про це заявив київський політолог Ростислав Іщенко.

“Зараз ми живемо в державі-фантомі, в якій навіть політика існує сама по собі в повному відриві від народу”, – підкреслив експерт.

“Першу помилку діючий президент припустив, коли повернувся до Конституції 1996 року і різко посилив президентські повноваження. З цього моменту він почав відповідати за все, що відбувається в країні, починаючи з фарбування під’їздів і закінчуючи формуванням внутрішньої і зовнішньої політики”, – сказав Іщенко.

“Друга серйозна його помилка полягала в тому, що швидкого і різкого економічного прориву не вийде, Україна не та країна, яка може відмінити світову економічну кризу, а, значить, вона буде жити в найближчі роки в умовах кризи, і, отже, єдиними обіцянками, які президент міг виконати, – це його ідеологічні обіцянки своїм виборцям. Виконуючи ці обіцянки, він міг потім розводити руками і говорити, що з економікою у нас криза підвела, а ось ідеологію ми повністю виконали”, – зазначив політолог.

Проте Іщенко уточнив, що “президент буквально відкритим текстом сказав, що не збирається і не збирався виконувати обіцянки”.

“Природно, таким чином, він повністю закреслив свій електорат. Не дивно, що його рейтинг падає ще швидшими темпами, ніж падав рейтинг Віктора Андрійовича Ющенка. Рейтинг президента коливається в районі 15-18 відсотків і має тенденцію до обвального падіння”, – констатував експерт.

“Якщо Віктор Федорович різко не поміняє політику, і якщо не повернеться в найближчі тижні, не кажу – місяці, до теми Митного союзу, не розгорне на 180 градусів свою зовнішню політику і не переорієнтується повністю на співробітництво з Росією, в такому випадку питання його утримання при владі – це просто питання терпіння народу”, – прогнозує Іщенко.
Новый регион

У Тернополі – свято пива «Октобер фест 2011»

На Тернопіллі визначено кращих бібліотекарів