Людей вже не так просто обманути. Вони ж бо воюють за останнє, що в них залишилося – за землю

Поділитися

У неділю, 2 жовтня керівник депутатської фракції ВО «Батьківщина» Зборівської райради Михайло Пінь ініціював та провів збори з громадами сіл Кобзарівка та Вертелка Зборівського району. Болюче для місцевих громад питання полягало у передачі Зборівською РДА в оренду 27 гектарів землі на 30 років із земель запасу підприємцеві Вінницькому В.М.

«Дана земля, згідно Закону по праву належить громаді вищезгаданих сіл, але попри це, землю без відома громадян намагаються віддати в одноосібне користування, в оренду на 30 років», – прокоментував ситуацію Михайло Пінь.

Зборам передувало інформування населення щодо даного питання.

«Зокрема, я довів до відома громадян, що питання затвердження Технічної документації та затвердження грошової оцінки слухалося на сесії Зборівської районної ради 15 вересня 2011 року і рішення по даному питанні не прийняте, бо фракція «Батьківщина» проголосувала проти. Я також наголосив на злочинному заниженні нормативної грошової оцінки земельної ділянки (27 гектарів – за 50951,86 грн.) та акцентував увагу громади на тому, що вищеназваний підприємець, при знятті обмежень на продаж землі, буде мати першочергове право на її придбання за цю сміхотворну ціну», – розповів керівник депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Зборівській райраді М. Пінь.

Варто зазначити, що на захист інтересів громадян став і народний депутат України Василь Деревляний, який у свою чергу направив депутатське звернення до Генеральної прокуратури України щодо зловживань влади у земельних питаннях, зокрема по Кобзарівській сільській раді.

За словами Михайла Піня, попри те, що вищезгаданий підприємець Вінницький намагався завадити проведенню зборів та ввести в оману жителів сіл, рішення громади було одностайне: «Не надавати в оренду ні за які гроші».

«Людей вже не так просто обманути. Вони ж бо воюють за останнє, що в них залишилося – за землю. На прикладі своїх сусідів, вони бачили ситуацію, яка декілька років назад сталася в с. Глядки на території Чернихівської сільської ради. Там підприємець різними махінаціями, за підтримки влади, заволодів 67 гектарами землі біля Івачівського водосховища», – акцентував голова Зборівської РО «ВО «Батьківщина».

В даний час громадянами сіл Кобзарівка та Вертелка проводиться збір підписів під зверенням до голови Зборівської РДА про відміну розпорядження щодо надання земельної ділянки в оренду та до голови Зборівської районної ради, президії, депутатів щодо невключення питання: «Про затвердження Технічної документації про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, що надається в оренду громадянину Вінницькому В.М. на території Кобзарівської сільської ради».

«До 6 жовтня включно буде проводитися збір підписів і дане звернення буде передано вищеназваним посадовим особам для прийняття ними остаточного рішення, щиро сподіваюся, на користь громадян», – резюмував Михайло Пінь.

«Мій лицарський хрест»

Як убого представили туристичний потенціал Тернопілля у столиці