На ремонт даху гуртожитку «приплюсували» майже 40 тисяч гривень

Поділитися

          Прокурор Кременецького району  Віталій Сідоров порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем  та службового підроблення службовцями  одного із навчальних закладів Кременця   за ст. 364 та 366 КК України.

          Дослідча перевірка, проведена прокуратурою району за дотриманням бюджетного законодавства  службовими особами навчального закладу м. Кременця,  виявила порушення при здійсненні розрахунків бюджетними коштами .

Встановлено, що у вересні 2008 року  між приватним підприємцем Д. та навчальною  установою  укладено договір підряду про виконання реконструкції покрівлі гуртожитку закладу у районному центрі. Однією з умов договору було проведення ремонтних робіт за рахунок матеріалів , наданих замовником.

Ревізією фінансово-господарської діяльності закладу за період з 2009 р. по  червень 2011 року, проведеною влітку  2011 році  контрольно-ревізійним відділом у  районі , встановлено завищення обсягів виконаних робіт підприємцем Д  та безпідставне включення  туди таких , що насправді надав замовник.

Службові особи навчальної установи, будучи розпорядником коштів, перерахували на рахунок підприємця гроші за ремонт покрівлі гуртожитку  по завищеній вартості виконаних робіт та використаних матеріалів і підписали завідомо неправдиві документи із недостовірними відомостями про використання матеріалів за рахунок підрядника.  Своїми незаконними діями  службовці заподіяли збитки закладу на суму 39.589 грн.

Слідство ведеться у прокуратурі району, повідомили “Про все” у   прес-службі  прокуратури області

У Тернополі вшанують річницю ЗУНР

На Тернопіллі виявлено 473 факти порушення трудового законодавства