На Тернопіллі виявлено 473 факти порушення трудового законодавства

Поділитися

Діяльність в області створених при місцевих державних адміністраціях робочих груп з легалізації трудових відносин спрямована на безкомпромісну боротьбу із «тіньовою» економікою.

Активну участь у роботі таких груп беруть працівники обласної служби зайнятості. Протягом 9 місяців цього року вони були залучені до 1353 перевірок щодо наявності укладених та зареєстрованих в службі зайнятості трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками. Виявлено 473 факти порушення трудового законодавства. За результатами проведених перевірок у центрах зайнятості Тернопілля укладено та зареєстровано 254 трудових договори. 92 інформацій про факти порушень направлено в органи прокуратури та 204 інформації – у територіальну державну інспекцію праці в області.

Принагідно нагадаємо, що використання нелегальної робочої сили, не укладання чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками є порушенням законодавства про працю, що тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тому такі договори обов‘язково повинні бути оформлені у письмовій формі та в тижневий термін зареєстровані у службі зайнятості. Період роботи за таким договором заноситься у трудову книжку працівника та зараховується до загального трудового та страхового стажу, а отже, впливає на розмір страхових виплат, на призначення пенсій тощо, повідомили “Про все” в інспекції по контролю за додержанням законодавства про зайнятість населення обласного центру зайнятості

На ремонт даху гуртожитку «приплюсували» майже 40 тисяч гривень

У Тернополі відбудеться круглий стіл на тему: «Рівень молодіжного безробіття та шляхи його подолання: регіональний вимір»