Що насправді приносить щастя

Поділитися

Чимало людей потребують допомоги. Одні не мають місця проживання, інші – грошей, а ще хтось володіючи цим усім потребують простої уваги. Нещодавно молодіжна організація «Подай руку допомоги» навідалася до геріатричного будинку-інтернату. Волонтери, із шкіл №3, №16 та Технічного університету, завчасно підготували проект, який забезпечував 4 візити із розважальною програмою. Протягом 4ьох днів жителі геріатричного будинку грали ігри, розв’язували кросворди, малювали, вишивали та в’язали. «Наші підопічні дуже люблять коли їм приділяють увагу. Вони з радістю відкрилися молоді, поділилися добротою та щирістю. Жителі геріатричного будинку з нетерпінням чекали наступного візиту. Навіть зараз, коли згадують про час, проведений разом з молоддю, в очах у них спалахують іскорки радості, а на вустах грає мила посмішка». Також окремий день волонтери виділили на концерт, який відбувся 1 жовтня в актовому залі будинку-інтернату. Там люди похилого віку змогли показати свої таланти та насолодитися переглядом.

У геріатричному будинку-інтернаті проживають чудові вишивальниці та вишивальники, художниці та художники, люди, які в’яжуть, гарно співають, грають на музичних інструментах, артистично розказують вірші та гуморески, а деякі вміють поєднувати і декілька талантів у собі. Так ось Осман Алінджа усім довів, що чоловіки вміють не лише поратися по господарству, а й вміло володіти голкою та ниткою. Світлана Драган – чудова художниця, роботи якої змогли побачити всю Україну, та і сам будинок наповнений її роботами: то Шевченко на усіх пильно споглядає, то квіти милують око. Один із найбільш співучих людей у Петриківському геріатричному будинку є Замогильний Віталій. Чоловік грає на баяні та захоплюється музикою.

Загалом За усю програму візитів, жителі геріатричного будинку змогли поділитися із волонтерами мріями, досвідом та своїми позитивними емоціями.

Ліза Александрович

Почаївську лавру можуть продати за 1 мільйон 149 тисяч гривень!

У Тернополі цвітуть каштани