SOS!!! Поганий настрій

Поділитися

Кажуть же – немає гірше долі, ніж поганий настрій. Хронічне пригнічення старить нас набагато сильніше, ніж шкідливі звички, як то куріння чи алкоголь. Такого висновку дійшли європейські дослідники в галузі психології людини.
Вчені вияснили, що постійний стрес пошкоджує структуру ДНК, а також є винуватцем косметичних проблем, а саме ранніх зморшок і сивого волосся.
А нещодавно голландські науковці вирішили ще й з`ясувати вплив загального настрою на самопочуття. Як виявилось, оптимісти мають удвічі менше шансів захворіти серцево-судинними недугами. До такого результату лікарі прийшли після обстеження понад 600 осіб. Ескулапи стверджують, що цей ефект пов`язаний з тим, що у людей з позитивним поглядом на світ загальний тонус організму набагато вищий, тобто вони не схильні впадати в депресії і страждати від апатії. Їх фізична активність стає доволі високою, а динамічний спосіб життя, як відомо, є кращою профілактикою захворювань атеросклерозу, гіпертонії і закупорки коронарних судин. Таким чином, через імунну і ендокринну систему моральне задоволення і хороший настрій впливає на фізичне самопочуття і людина почувається “більш живою ”.

Та що робити, коли поганий настрій змушує нас виходити з себе через будь-яку дрібницю і загрожує зіпсувати гарний день? Щоб ви  могли швидко повернутися до нормального життя варто зробити всього декілька простих речей…

1. Змініть обстановку. Поганий настрій може бути викликаний в буквальному розумінні всім, що часто вас оточує. Хоча б на деякий час відійдіть від буденних речей – прогулянка в парку  чи задушевна розмова з другом – прекрасна цьому розрада.

2. Подаруйте собі задоволення. Коли ви у поганому настрої, легко знайти речі, які будуть підживлювати той поганий настрій або зміцнювати його. Як тільки ви відчуєте небезпеку наближення чогось схожого, негайно дійте! Варто лише переглянути кінокомедію або ж випити кави з шматком смачного пирога в переповненому людьми кафе.. Та, байдуже, зробіть те, що добре для вас і змушує посміхатися, і поганий настрій залишиться в минулому.

3. Зробіть гімнастику. Фізичні вправи мають прямий вплив на наш настрій, і незліченні дослідження показали, що під час фізичних вправ випускається ендорфіни і серотонін, які позитивно впливають на ваш настрій. Відвідуючи спортзал, ви не тільки випускаєте ці хімікати для підняття настрою назовні, але також вони дуже відволікають вашу увагу від “ збоїв у настрої ”.

4. Позбавтеся від неприємностей. Та все ж, поганий настрій іноді неминучий і спеціалісти радять не стримувати в собі негативні емоції, якщо вони переповнюють вас. Дати волю поганому настрою – означає істину його причину і завчасно вирішити проблему.

Але, у жодному випадку, ви не повинні впадати в депресію, адже в житті є безліч причин для того, аби просто радіти, отримувати задоволення і підносити настрій оточуючим.

Лілія Куленич

У Тернополі взялися за відродження футболу

На Тернопільщині прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно підприємця, який заборгував понад мільйон гривень