Свято Воздвиження в с. Плиска на Лановечинні

Поділитися

27 вересня 2011 року Свята Православна Церква відзначає Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього. У всіх православних храмах звершуються святкові богослужіння. Особливо піднесено його відправляли  в храмі  Воздвиження  с. Плиска Лановецького благочиння.

В цей день в селі храмове свято. В давню святиню (1791р.) на молитву прибули священики сусідніх парафій: о. Степан Петлюк (с. Білозірка) о. Олексій Філюк (с.Шушківці), о. Олег Каськів (с. Білка) о. Ігор Огороднік (с. Іванківці) та о. Василь Дідик лановецький декан.

Парафіянам і всім запрошеним, під час хресного ходу, приємно було  оглянути ще раз намолену святиню після зовнішнього ремонту. Цього року в храмі були встановленні нові купола з хрестами, пофарбованні  зовнішні стіни церкви, змонтований піддашок над сходами в храм, закуплені нові хоругви, аналогії та інше. Оновлювали храм парафіяни всім селом. Люди щиро завдячували своєму настоятелю о. Ярославу Вітруку та старості  церкви за старання і  зусилля в ремонті їхньої святині.

Затишний храм красується на сільському пагорбі і своїм оновленим видом свідчить про любов отця і парафіян до Бога.

Прес-служба Тернопільсько-Кременецької єпархії

Російська дисидентка повісила над своїм столом портрет Бандери

На Тернопільщині грали у бейсбол