У Бережанах встановлять Камінь Любові

Поділитися


Сьогодні, 2 жовтня 2011 року місту Бережани дістався один з 25 каменів, привезених в Україну зі Святої Землі – Канни Галілейської, і які, за задумом автора проекту, митця Алекса Штрая, мають бути подаровані кращим містам України.

За древніми переказами, у Канні Ісус благословив наречених і здійснив своє перше чудо: перетворив воду на вино.

Щороку тисячі пар прибувають сюди для того, щоб повторити тут подружні клятви. Церкву, споруджену на місці створення Чуда Господнього, християни називають “Храмом весілля Господа” і вважають, що шлюб, укладений в цьому храмі, найщасливіший і найнадійніший. Саме тому, камені, які привіз Алекс Штрай в Україну, були посвяченні в цьому храмі.

На сьогодні Камінь Любові уже подарований таким містам як Сквира (Київська область), Івано-Франківськ, Миргород (Полтавська область), Одеса, Кам’янець – Подільський (Хмельницька область), Вознесенськ (Миколаївська область). Черговий буде встановлено у Бережанах Тернопільської області, і до моменту офіційного відкриття зберігатиметься в кабінеті очільника міста п. Володимира Музички.

Ініціатором даного дійства у Бережанах виступив його уродженець, голова тернопільської обласної організації партії «Українська платформа» Руслан Кулик.

Як зазначив політик «… сьогодні, на жаль, майже всі міжнародні меморіальні проекти так чи інакше нагадують людям про сумні події в історії людства: війни, катастрофи, трагічно-героїчні вчинки людей. До таких пам’ятників ми приходимо, як правило, з квітами, зі сльозами на очах, і наші серця б’ються в унісон із болем утрат і розлук, із болем далеких спогадів…»

«А хто з вас не хотів би прийти, скажімо, до пам’ятника Любові? До пам’ятника – символу ніжним, щирим і чистим почуттям. Адже найбільшим чудом серед усіх чудес світу завжди вважалися людина і любов» – переконаний Руслан Кулик.

Крім того очільник «Української платформи» в Тернопільській області зазначив, що «основна мета даної акції – не просто встановлення пам’ятника зі священним каменем, а насамперед, залучення молоді до християнських цінностей, найбільшою з яких є почуття любові. Воно прикрашає кожний вчинок і надає йому справжню духовну цінність, оскільки справжній критерій моральних вчинків визначається, в першу чергу, їх мотивами».

Тернопільських економістів вчать цінувати високе мистецтво

“Дятли” української політики