У Теклівці освячено храм

Поділитися

16 жовтня залунала молитва у ще одному храмі Тернопільсько-Бучацької єпархії – свв. апп. Петра і Павла с.Теклівка Підволочиського району.

Довгих 10 років громада села будувала цей невеликий храм. На запрошення настоятеля прот. Петра Будзила освятити храм прибув керуючий Тернопільсько-Бучацькою єпархією Преосвященнійший єпископ Нестор. На церковному подвір’ї архіпастиря зустріли молоді прихожани храму, котрі привітали владику віршами з нагодити храмового освячення та вручили запашний коровай.

Після зустрічі єпископ Нестор звершив чин освячення храму та очолив першу божественну літургію. Його Преосвященству співслужив настоятель храму прот. Петро Будзило, благочинний Підволочиського району прот. Тарасій Махніцький, духівник Підволочиського благочиння прот. Степан Кебало, прот. Дмитро Чиж та духовенство Підволочиського та сусідніх районів.

Після заамвонної молитви єпископ Нестор виголосив проповідь, у котрій розкрив суть Євангельської притчі та привітав жителів села Теклівка із освяченням храму, наголосивши на важливості також будівництва храму душі.
Після проповіді преосвященнійший владика нагородив головних меценатів храму високими церковними відзнаками: Орденом Христа Спасителя Тодорова Бориса Петровича; Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ-го ступеня Тодорову Наталію Вікторівну та Новацького Богдана Григоровича; Орденом Святого Юрія Переможця Петрика Юрія Івановича та вручив понад 50 благословенних грамот.
Рішенням сесії Магдалівської сільської ради Підволочиського району Тернопільської області меценатам храму Тодорову Борису Петровичу та Тодоровій Наталії Вікторівні було присвоєнно звання «Почесний громадянин с.Теклівка».

За ревне душпастирське служіння, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, владика Нестор також нагородив настоятеля храму прот. Петра Будзила Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ-го ступеня.

По завершенні богослужіння отець Петро подякував владиці Нестору за очолені ним освячення та божественну літургію у їх храмі. У свою чергу єпископ Нестор подякував отцю-настоятелю за запрошення та ту душпастирську роботу, яку він несе на цій парафії, повідомляє Максим Герасимюк з прес-служби Тернопільсько-Бучацької єпархії

Мораторій на продаж землі знімуть. Що далі?

У Копичинцях освятили прапор “Братства тверезості”