16 грудня у Тернополі матимемо свій пункт прийому візових анкет

Поділитися

Польща відкриє для українців 12 пунктів прийому візових анкет протягом грудня 2011-березня 2012 року. Про це повідомив керівник консульського відділу посольства Польщі Рафал Вольський Обозревателю.

У Тернополі такий пункт відкриють 16 грудня. Згодом, 22 грудня – у Рівному, 27 грудня – у Луцьку, 20 січня їх відкриють в Дніпропетровську й Донецьку, 27 січня – у Харкові, 10 лютого – у Києві. У березні вони відкриються в Одесі, Хмельницькому, Житомирі, Вінниці й Криму (у Сімферополі або Севастополі).

Зі слів Вольського, ці об’єкти стануть додатковими пунктами для прийому заявок на одержання віз, але не скоротять час їх розгляду. Він наголосив, що рішення про видачу віз, як і раніше, прийматимуть в консульстві.

Адміністративні функції з надання послуги прийому анкет буде виконувати компанія VFS Global (Індія). Представник фірми Шринараян Санкаран повідомив, що в цих пунктах українці зможуть подати заявку на одержання візи, супровідні документи, оплатити візовий збір, оформити страховку, необхідну для одержання візи, сфотографуватися.

Для призначення часу подання документів безпосередньо в центрі заявникові необхідно буде попередньо записатися або на веб-сайті центру, або за допомогою дзвінка до call-центру. Також заявник у будь-який час зможе перевірити статус своєї заявки, а коли віза буде готова, він одержить SMS про це на мобільний телефон. Раніше повідомлялось, що листопаді Польща має намір відкрити пункти прийому візових анкет в Івано-Франківську та Львові.

Тернопільська земля “кишить” боєприпасами Другої світової

Театральні вечори у Тернолі обіцяють бути цікавими