«Час професіонала»

Поділитися

У загальноосвітній школі I-III ступенів с. Переволока Бучацького району між учнями 9-11–х класів відбулась профорієнтаційна інтелектуально-пізнавальна гра «Час професіонала», організована районним центром зайнятості.

Команди «Майбутнє України» (11 клас), «Збірна професіоналів» (10 клас), «Кухарики» (9-А клас) та «Фарби» (9-Б клас) змагалися у конкурсах: «Привітання», «Таємнича скриня», «Пантоміма», «Домашнє завдання», «З піснею по життю» та конкурсі капітанів «Знавці професій». Школярі в ігровій формі розкривали суть того чи іншого фаху, демонструючи знання різних видів трудової діяльності, художній смак, майстерність, творчість, винахідливість, гумор.

Артистично команди презентували себе, показуючи художні сценки.

Наступний етап перевірив ерудицію школярів – потрібно було назвати професії, представники яких застосовують знаряддя праці, вміщені у «таємничій скрині».

Ще один – конкурс-експромт «Пантоміма»: команди відкривали конверти із завданнями, де були зазначені певні професії. За допомогою жестів та міміки учасники представили продавця, перукаря, столяра та лицювальника-плиточника. Образи представників цих професій були серйозними й дотепними, поважними й з усмішкою.

А от «домашні завдання» для команд – показати один день із життя професії. Цікаво було спостерігати за жартівливими замальовками праці кухаря, офіціанта, маляра та слюсаря з ремонту автомобілів.

Капітани команд продемонстрували свою ерудицію під час конкурсу «Знавці професій».

Завершилась інтелектуально-пізнавальна гра конкурсом «З піснею по життю».

Не стояли осторонь і уболівальники. Старшокласниця Таня Рівна підготувала особливий вокальний номер.

Члени журі були приємно здивовані тим, наскільки яскраво й колоритно школярі зуміли розкрити особливості обраних ними професій. Учні весело й азартно змагалися, використовуючи доречні жарти та фантазію, показуючи при цьому свій гострий розум, інтелект, кмітливість. Кожен виступ відрізнявся оригінальністю задуму та творчим підходом.

Отож, за результатами конкурсів, перемогла команда «Майбутнє України», яка отримала приз – сову.

– В результаті проведеної гри діти отримали масу позитивних емоцій і, звичайно, запам’ятають, що вибір професії – це дуже відповідальний крок, – зазначила головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних райцентру зайнятості Тетяна Кушик. – Шлях до досягнення успіху в житті у кожного свій. Проте, сподіваємось, що учасники цього профорієнтаційного заходу в своєму житті оберуть саме ту професію, що буде не тільки кожному до душі, але й актуальною на ринку праці.

Загалом на профорієнтаційній інтелектуально-пізнавальній грі «Час професіонала» побувало майже сто учнів та два десятки вчителів.

 

Тернопільщина вшанує пам’ять жертв голодоморів

«Україна майбутнього» згуртовуватиме справжню опозицію