Чим займались сьогодні депутати обласної ради?

Поділитися

До перерви депутати розглянули 12  питань, обговорили звіт облдержадміністрації про виконання програми соціально-економічного розвитку за 2010 та доповідь заступника начальника УМВС у Тернопільській області Василя Облещука про протестні акції у Чорткові

До вже затвердженого порядку денного сорокової сесії Тернопільської обласної ради депутати додали ще сім питань, у тому числі внесення змін до обласного бюджету, що, зокрема,  передбачає  надання додаткової дотації у сумі  11,8 мільйонів гривень для виплати  заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

До складу Тернопільської обласної ради п’ятого скликання згідно рішення Тернопільського обласного адміністративного суду увійшла Ала Улішак (фракція УНП).

Про незаконну бездіяльність ТВК говорив представник фракції ВО «Свобода»

Леонід Бицюра. Він також озвучив рекомендації постійної депутатської комісії з питань законності та правової політики, здійснення  демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави щодо звернення до президента України про розпуск ТВК. Відтак депутати від ВО «Свобода» запропонували заслухати представників силових структур щодо невиконання рішень судів про введення депутатів на місце тих, які вибули в інші ради.

До депутатів обласної ради телефонами звернулися мешканці Чорткова, які проводили акції протесту у зв’язку із невиконанням Пенсійним фондом рішень судів про соціальні виплати чорнобильцям, зі скаргами на дії правоохоронних органів, які мають некоректний, насильницький характер. З цього приводу депутатами було дано протокольне доручення через годину заслухати роз’яснення ситуації представниками правоохоронних органів.

Згодом Василь Облещук, заступник начальника УМВС у Тернопільській області, запевнив сесію обласної ради у тому, що всі протестні акції у Чорткові відбувалися  мирно й ніякого конфлікту протестуючих із міліцією не було, а відповідно ніхто не постраждав.

Про «Питання утворення комунальної установи Тернопільської обласної ради “Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів” доповідала депутат Марія Чашка, яка повідомила про роботу комісії, що вивчала доцільність створення такого центру в Тернополі. Разом з тим депутатка зазначила, що пропозицій стосовно приміщень для розташування даного центру не надходило, тому необхідно перенести дане питання на наступну сесію.

Депутати затвердили питання «Про погодження клопотання щодо надання корпорації “Мінеральні води Надзбруччя” (смт Гусятин) спеціального дозволу на користування надрами».

Практично одноголосно було прийнято  питання «Про ситуацію, що склалася на Горішньо-Івачівському водосховищі з приводу гідрологічного стану водойми», «Про погодження державному підприємству “Бережанирайагроліс” клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до “Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок». Також депутати прийняли рішення «Про виконання програми створення духовно-культурного музейного комплексу “Антонівці-округа” та розвитку інфраструктури пізнавального туризму на території Іловицької і Стіжоцької сільських рад Шумського району на період до 2010 року» з пропозиціями, аби ОДА розробила комплексну програму розвитку духовно-культурного музейного комплексу “Антонівці-округа” та інфраструктури пізнавального туризму на території Іловицької і Стіжоцької сільських рад Шумського району до 2015 року. Також було заслухано звіт «Про виконання регіональної програми збереження, відродження і розвитку народних художніх промислів на період до 2010 року» та прийнято відповідне рішення.

«Про програму розвитку виставково-ярмаркової діяльності в області на 2011-2013 роки у новій редакції» доповідав начальник головного управління економіки ОДА Василь Гецько, який підкреслював, що всі попередні пропозиції депутатського корпусу були враховані. Разом з тим депутати висловили ряд своїх зауважень і проект відхили.

«Про обласну програму підтримки та розвитку сільських клубних закладів на 2011-2015 роки» інформував колег депутат обласної ради, начальник управління культури ОДА Григорій Шергей. Під час обговорення даного проекту рішення йшлося про те, що основною причиною важкого стану закладів культури у селах є відсутність коштів на їх ремонт та реконструкцію. Також депутати говорили про змістове наповнення клубних закладів та їх матеріальне забезпечення. Із доповненням про створення додатку, у якому буде подано перелік закладів, що потребують капітального ремонту,  та іншими зауваженнями програма була прийнята.

На запитання щодо звіту Тернопільської обласної державної адміністрації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2010 рік відповідав начальник головного управління економіки ОДА Василь Гецько. Проте депутати прагнули заслухати голову обласної державної адміністрації.

Також на сесії з’ясовували відсоток виконання програми «Шкільний автобус», чи забезпечені навчальні заклади внутрішніми вбиральнями, питали про результати проведення інвестиційних форумів та інші важливі питання життя краян. Депутати  наголошували, що у багатьох випадках зазначені у звіті цифри та дані не відповідають дійсності. Відтак звіт зазнав серйозної критики і рішення щодо нього було відхилено.

 

Постріляти з пневматичної зброї, заспівати патріотичних пісень та з’їсти повстанську кашу можна буде в криївці

Що ж ми побачили і про що почули цього року на «Пройди-світі»?