Гайову відремонтують лише на половину?

Поділитися

Міський голова Тернополя Сергій Надал дещо стурбований ситуацією з Гайовою. Каже, що в минулому році, коли ідея ремонту вулиці була лише на стадії обговорення, підприємці міста «руками й ногами» були «за» і обіцяли всіляко сприяти у фінансовій стороні проекту. Та не так сталось, як гадалось – питання помалу «вщухало» і про нього вже почали забувати, та от тепер проблема знову назріла, а підприємці вже не так горять бажанням добровільно вкладати свої кошти в дорогу…Та все ж, мер має надію, що ситуація, все ж, покращиться і робота активізується.

Нагадаємо, що за попередніми оцінками, на капітальний ремонт Гайової з бордюрами і тротуарами потрібно 37 мільйонів гривень. Грошей (якщо назбирають) хватить ледь на те, аби відремонтувати ділянку від від перехрестя на Острозького до моста. Тут робота вже іде повним ходом – все перерито, пройти нікуди, замість дороги – ями і гори насипів (наче після війни)…але це робочімоменти і без них нікуди. А от «шматок» від моста до Об’їзної чекатиме своєї черги, про нього на місцевому рівні говорити – немає сенсу, тому влада Тернополя проситиме допомоги на державному рівні.

Сергій Надал у цьому питанні має власне бачення: «У цьому році ми отримали від Міністерства економіки перший транш у розмірі 6,4 мільйона гривень на ремонт Гайової. Обіцяли цього року виділити повну суму в межах першої черги – майже 14 мільйонів гривень. Міська рада є замовником робіт, ми розробляли проектно-кошторисну документацію. фінансування всіх робіт, відповідно і робота з підрядниками ведеться обласною службою Облавтодор».

Отож, всім, чия нога ще не ступала на Гайову, розказуємо – зараз там знято верхній шар та проводиться заміна комунікацій, після чого буде насипатися новий шар. У міській раді кажуть, що якщо погодні умови дозволять в цьому році покласти асфальт (бо є спеціальні суміші, добавки, які дозволяють це робити при мінусовій температурі), то будуть намагатися зробити все можливе, аби ще цього року закінчити першу чергу роботи…Хм, оперативно?! А до кінця року залишилось якихось там 42 дні…

Лілія Куленич

Тепер тернопільські школярі знають все про роботу…

Великого режисера та театрала згадуватимуть на Тернопіллі цілий рік