Як Тернопільщина відзначатиме 20-ту річницю Всеукраїнського референдуму?

Поділитися

 З нагоди 20-ої  річниці Всеукраїнського референдуму в Тернополі та області відбуватиметься ряд урочистих заходів, адже Тернопільщина у 1991 році брала активну участь у підготовці референдуму 1 грудня. Вже сьогодні у Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка пройшло засідання «круглого столу» з нагоди ювілейної 20-ої річниці Всеукраїнського референдуму.

Та, все ж, основні заходи влада обіцяє провести 1 грудня. Заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч зазначає, що такі дати обов’язково повинні бути пам’ятними для цілого українського народу: «20 років тому референдум мав велике значення в житті України, сприяв її об’єднанню, утвердженню державності та незалежності. Тому зараз ми просто зобов’язані як слід зустіти цей доленосний для нашої країни день».

 На брифінгу, присв’яченому даній тематиці заступник голови ОДА повідомив ЗМІ, що на 1 грудня влада вже сформувала план дій. Отож, цього дня, о 10 годині, в обласній бібліотеці для дітей відбудеться відкриття виставки «День, що увібрав століття», а також – презентація слайдів «Державні символи України» і вікторина «Чи знаєте ви Україну».

Об 11 годині, в Державному архіві Тернопільської області пройде відкриття виставки «Крок до незалежності».

О 15 годині, в центрі європейських студій Тернопільського національного економічного університету відбудеться засідання «круглого столу»  за участю лідерів політичних партій та громадських організацій  з нагоди 20-ої  річниці Всеукраїнського референдуму.

А вже о 17 годині в приміщенні Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка відбудеться урочисте зібрання громадськості області та концерт-творчий звіт мистецьких колективів Лановецького району «Воля України – це її життя».

Місцева та обласна влада закликає тернополян долучитися до святкування ювілейного референдуму, з якого почався відлік нової України.

Довідка: Всеукраїнський референдум 1991 року — загальнонаціональний референдум на території колишньої УРСР щодо проголошення незалежності України.  На ньому було винесено одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України ?». Текст Акту проголошення незалежності України, прийнятий Верховною Радою 24 серпня 1991 року, було наведено у виборчому бюлетені. Громадяни України висловились на підтримку незалежності. У референдумі взяли участь 31 891 742 особи — 84,18% населення України. З них 28 804 071 особа (90,32%) проголосувала «За».

Лілія Куленич

Тернопільщина кримінальна. Що встигли “начудити” за неповний рік?

Бажаєте допомогти Святому Миколаю? Завтра вас цьому навчать!